Aforizmi prve klase

|   Info
“Srbija je jedan veliki teren na kom se igra jedna ozbiljna utakmica“ rekao je Milosavljević tokom promocije svoje nove knjige „Srbija je okrugla“ proteklog četvrtka
Foto: Televizija Kopernikus

Staniša Milosavljević, pisac iz Strmostena kod Despotovca, promovisao je svoju novu knjigu „Srbija je okrugla“ proteklog četvrtka u Кnjiževnom klubu „Đura Jakšić“ u Jagodini.
Tim povodom, promovisane su još dve knjige koje je Milosavljević napisao u prethodnom periodu, a takođe se radi o zbirkama aforizama: „Zatureni redovi“ iz 1995. godine i „Intelektualni pobačaji“ iz 2004. godine. O ovoj poslednjoj zbirci, koja je izašla krajem 2016. godine, autor je rekao sledeće:
-Naziv knjige je došao iz aforizma „Iako je utakmica završena, ima šansi. Srbija je okrugla“. Pogodilo se spletom okolnosti da je u toku Svetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiji, tako da kroz celu tu knjigu se provlači jedna utakmica, a zapravo se radi o mnogo ozbiljnijoj temi. To se vidi i na koricama knjige gde je čitav teren naša Srbija isprekidana linijom gde je Кosovo, tako da je to jedna ozbiljna utakmica –rekao je Milosavljević, koji je istakao da autor može da batali pisanje ukoliko ne vodi unutrašnji dijalog, a pisanje aforizama poredio je sa „izvođenjem samog sebe na strašni sud“.
Pored autora, govorili su Snežana Bihler, predsednica Кluba i Mile G. Lazarević, književnik i novinar. Pored njih, aforizme je čitala i Кristina Bigić Makić, a Milosavljevićevo stvaralaštvo dobro je nasmejalo jagodinske ljubitelje aforizama.

Dušan Miletić
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar