Atanasković: Slobodna zona „Subotica“ primer privlačenja investitora

|   Info
Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila je danas Slobodnu zonu „Subotica“ i razgovarala sa predstavnicima kompanija „Ametek", "Norma group", "B+B sensor" i "Plasticam", ocenivši da je subotička slobodna zona "pravi primer kako bi svaka lokalna samouprava trebala da radi na privlačenju investitora".
Foto: FoNet/Ministarstvo privrede

 

Izvor: FoNet

Atanasković je navela i da se tokom razgovora sa predstavnicima kompanija upoznala sa planovima i izazovima sa kojima se suočavaju i naglasila da će "Ministarstvo pokušati da uradi sve što može", a ujedno će "kontaktirati i druga ministarstva koja su uključena" da vidi šta se može poboljšati.

Ona je ponovila da je unapređenje poslovne klime i njen konstantan razvoju jedan od ciljeva Ministarstva privrede.

Atanasković je istakla da država radi na poboljšanju infrastrukture kako bi se stvorili povoljni uslovi za privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta.

Direktor privrednog društva za upravljanje Slobodnom zonom Saša Gravorac predstavio je ministarki rad privrednog društva i kapacitete, navodeći da ta slobodna zona ima promet od 800 miliona evra, a cilj je da se korisnici Slobodne zone "Subotica" povežu sa Ministarstvom privrede i da se uspostavi još čvršća saradnja, navedeno je u saopštenju.

Foto: FoNet/Ministarstvo privrede