Branislav Ćujić đak generacije jagodinske Gimnazije i dobitnik nagrade "Jovan Čakić"

|   Info
„Za mene je ovo velika čast i zahvaljujem se kolektivu škole“ rekao je ovaj mladić. Gimnazija „Svetozar Marković“ ove godine ima 22 vukovca, od kojih je njih 10 sa računarskog smera
Miroslav Veljković i Branislav Ćujić: Foto TV Kopernikus

 

Branislav Ćujić, učenik računarskog smera jagodinske Gimnazije „Svetozar Marković“, ovogodišnji je đak generacije, a ujedno i dobitnik prestižne nagrade „Jovan Čakić“, koju ova škola dodeljuje već 10 godina unazad.

Nagrade su mu uručene proteklog četvrtka na, zbog epidemiološke situacije, skomnijoj svečanosti nego inače. Ćujić je višestruki osvajač medalja na saveznim takmičenjima iz matematike i fizike. Tom prilikom, istakao je da je jako srećan zbog uspeha koji je postigao i koji je prepoznat na ovaj način:

-Velika mi je čast da budem prvi đak generacije sa računarskog smera. Zadovoljan sam svojim uspesima. Hvala kolektivu škole i drago mi je što sam ovde sa ovim ljudima i što mogu da podelim svoju sreću sa njima. Što se nastavka školovanja tiče, verovatno ću upisati Elektrotehnički fakultet u Beogradu –rekao je Branislav.

Iz porodice prerano preminulog dr-a Jovana Čakića istakli su da je zadovoljstvo iz godine u godinu biti uz najbolje učenike jagodinske Gimnazije:

-Veoma smo zahvalni što izlaze tako dobra deca kojima se može dati nagrada. Tako se nastavlja i njena tradicija i čuva se sećanje na Jovana Čakića koji je bio izuzetan čovek, naučnik, vredan i radan čovek koji je cenio obrazovanje pre svega –rekla je Nataša Simić Čakić, sestra preminulog dr-a Jovana Čakića.

Tom prilikom, uručene su nagrade najboljim učenicima jagodinske Gimnazije:

-Ova godina je specifična, svi znamo zbog čega. Mnoge stvari smo sažmeli, a neke preskočili da bi uspešno završili godinu. Što se tiče nagrađivanja, to nismo preskočili. Porodica Čakić je nastavila sa davanjem stimulansa đacima naše škole i ove godine. Ja se radujem, jer to je jedan lep i svetao primer kako treba da se odnosimo prema najboljima u školi –rekao je Miroslav Veljković, direktor Gimnazije „Svetozar Marković“ u Jagodini.

Treba spomenuti i da je jagodinska Gimnazija ove godine iznedrila 22 dobitnika Vukove diplome, od kojih je njih 10 sa računarskog smera.

D.M.