Cena tehničkog pregleda u Jagodini 4000 dinara

|   Info
“Postoji mogućnost da cena pregleda bude povećana u skorije vreme” rekao je Marko Lukić, ovlašćeno lice u tehničkom pregledu “Lule” u Jagodini
Foto: TV Kopernikus

 

Novi zakon o tehničkom pregledu vozila stupio je na snagu petog jula. Svi vozači čija vozila nemaju katalizator i emituju nepropisnu količinu izduvnih gasova imaju rok do 5. jula 2023. godine da uklone te nepravilnosti. Takođe, do ovog datuma neće se meriti ni ovalnost diskova, a od sada tehnički pregled vozila snimaće se sa četiri kamere – bez prisustva vlasnika vozila, stoji u novom zakonu:

-Novim zakonom stavlja se akcenat na bezbednost u saobraćaju. Samim tim, vozači moraju da održavaju svoje vozilo. U poslednjih desetak godina, vozila se mahom nisu održavala u potpunosti. Novim zakonom je sve to lepo predviđeno i regulisano. Kada se vozilo proglasi tehnički neispravnim, vozač ima rok od tri dana da ukloni neispravnosti, da se pregled ne bi radio ponovo u celosti. Samim tim, ako dođe u roku od tri dana, njemu se pregledaju samo neispravnosti koje su navedene u zapisniku. Te sitne neispravnosti rešavamo kod nas. Imamo naše servisere, automehaničare, električare, kako bi stranka imala što manje neprijatnosti i da bi što manje vremena gubila na traženje svog servisera –rekao je Marko Lukić, ovlašćeno lice na tehničkom pregledu “Lule” u Jagodini.

Oni savetuju vozačima da ne čekaju poslednji dan za registraciju i da dođu ranije:

-Imaju rok od 30 dana pre isteka registracije da odrade tehnički pregled. Najbolje bi bilo da dođu ranije, da pregledaju svoje vozilo. Više od 80 posto toga mogu da pogledaju kod kuće da li npr. rade svetla ili žmigavci. Jedino kočnice ne mogu da pogledaju kod kuće –ističe Lukić.

Najveća tehnička neispravnost zbog koje su jagodinski vozači dolazili u servis bila je vezana za signalizaciju vozila, ali i zbog kočnica. Trenutna cena tehničkog pregleda u Jagodini iznosi 4000 dinara, a prema informacijama koje smo dobili u tehničkom pregledu “Lule” ova cena će najverovatnije biti povećana.

D.M.