Ćuprijski osnovci održali lekciju iz humanosti

|   Info
Za svog vršnjaka Vuka Vasića iz Paraćina, koji boluje od karcinoma, učenici Osnovne škole „Đura Jakšić“ prodavali su narukvice, medenjake i limunadu, a prikupljeni iznos od skoro 18 hiljada dinara uplatili su za njegovo lečenje
Foto: TV Kopernikus

 

Humanitarni bazar za Vuka Vasića, trinaestogodišnjaka iz Paraćina koji boluje od karcinoma, održan je protekle srede u Ćupriji, a u organizaciji učenika petog razreda tamošnje Osnovne škole „Đura Jakšić“.

Ideja da se organizuje humanitarni bazar potekla je od učenika odeljenja 5/3 ove škole. Oni su izradili raznobojne narukvice od različitih materijala, napravili medenjake i limunadu – i sve to prodavali na štandu ispred škole. Jelena Janković, razredni starešina odeljenja 5/3 koje je iniciralo akciju, ponosna je na svoje đake, a njene kolege, kao i učenici starijih razreda, u potpunosti su ih podržali.

-Ono što je zanimljivo je to što su oni krenuli u školu i posle par dana su došli na ideju da organizuju jednu takvu akciju. Iznenadili su nas prvo svojom kreativnošću, a zatim i empatijom koju su prikazali prema svom vršnjaku Vuku. Jako smo zadovoljni njihovom akcijom, time što su oni uradili i njihovim zalaganjem. Ovo je njihova akcija –rekla je Janković.

Šarenolika ponuda privukla je veliku pažnju prolaznika, te su mnogi sa zadovoljstvom kupovali ono što je bilo predstavljeno. Bilo je i onih koji su samo donirali novac, a rezultat akcije je za svaku pohvalu. Zahvaljujući entuzijazmu dece i humanim ljudima, za kratko vreme prikupljeno je više od 17 hiljada dinara.

Učenici Osnovne škole „Đura Jakšić“ uspešno su položili test humanosti, a prikupljanje novca za Vukovo lečenje se nastavlja. Njemu se može pomoći slanjem SMS poruke sa sadržajem 1332 na broj 3030 ili uplatom željene svote novca na dinarske i devizne račune. Dinarski račun je: 160-600000-1468124-59, dok je devizni 160-6000001468090-64. 

D.M.