Deci iz osnovnih škola u Srbiji uručene nagrade sa konkursa "Programiraj svoj uspeh"

|   Infotehno
Premijerka Ana Brnabić i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež uručili su danas deci iz osnovnih škola u Srbiji nagrade sa konkursa "Programiraj svoj uspeh", koji su raspisali Privredna komora Srbije i Fondacija Petlja.
Foto: FoNet/Slobodan Miljević

 

Izvor: FoNet

Uvođenjem informatike kao obaveznog predmeta postali smo moderna zemlja i ono što mi radimo u osnovnim školama je među najboljima, ako ne i najbolji program u Evropi, rekla je Brnabić izrazila zahvalnost nastavnicima i profesorima.

Ona je dodala da se sada u specijalna odeljenja za informatiku u gimnazijama godišnje upisuje oko 1.000 đaka, a na tehničkim fakultetima na tim smerovima ima 20 do 30 odsto više mesta.

Čadež je čestitao na uspehu nagrađenim osnovcima, kao i celoj prvoj "digitalnoj generaciji" u kojoj ima 67.000 učenika

U oblasti IKT i digitalna pismenost nagrađeni su učenici sedmog razreda iz O. Š. "Vojislav Voka Savić" iz Lazarevca, O. Š. "Uroš Predić" iz Orlovata i O. Š. "Jošanička banja" i osmog razreda O. Š. "Mihajlo Pupin" iz Veternika, O. Š. "Vuk Karadžić" iz Sočanice i O. Š. "Hristo Botev" iz Dimitrovgrada.

U kategoriji računarstvo nagrađeni su sedmaci O. Š. "Đura Jakšić" iz Rakovice, O. Š. "Petar Leković" iz Požege i O. Š. "Matija Gubec" iz Tavankutu i osmaci O. Š. "Matija Gubec" iz Tavankuta, O. Š. "Partizanski dom" iz Donjeg Bučumeta i O. Š. "Jastrebački partizani" iz Merošine.

Foto: FoNet/Slobodan Miljević