Delegacija od 300 ljudi otputovala u Beč

|   Info
U njoj se nalaze poljoprivrednici, vaspitači, prosvetni radnici, zdravstveni radnici i političari. Tamo će boraviti od 11. do 13. oktobra. Putovanje organizuje Skupština grada Jagodine, a sve troškove snose donatori
Foto: TV Kopernikus

 

U organizaciji Skupštine grada Jagodine, delegacija od 300 ljudi, na čelu sa predsednikom Skupštine grada Jagodine Draganom Markovićem Palmom, otputovala je u Beč gde će boraviti od 11. do 13. oktobra. Kao i za sva prethodna putovanja u organizaciji grada, ni za ovo nije potrošen nijedan dinar iz budžeta grada, te sve troškove u potpunosti snose donatori. Delegaciju čine poljoprivrednici, vaspitači, prosvetni i zdravstveni radnici i političari, a putnike je pre polaska pozdravila Snežana Vukašinović, zamenica predsednika Skupštine grada Jagodine.

-Poljoprivrednici će biti u prilici da se u Beču voze fijakerom, da obiđu neku od farmi i da se sretnu sa primerima dobre prakse. Ostali će uživati u lepotama jednog nekadašnjeg carskog grada koji ima puno divnih starih građevina, ali i modernih. To je jedan veliki grad u kome živi mnogo naših sunarodnika, Srba. Želim vam još jedanput srećan put, da se lepo provedete, da vas posluži lepo vreme i da bude još ovakvih putovanja zahvaljujući angažovanju našeg predsednika Dragana Marković –rekla je Vukašinović, tokom obraćanja putnicima.

Mnogima je ovo prvi put da putuju u Beč, a svi koji putuju istakli da se radi o lepom gestu lokalne samouprave.

-Za nas je stvarno dobro da vidimo kako je tamo, da pogledamo farme i pijacu. Meni to i odgovara, jer ja držim tezgu na pijaci i volim da vidim kako je tamo, a kako je kod nas -rekla je Dušanka Miladinović, poljoprivrednica iz Međureča.

-Mislim da je ovo jedan baš lep gest našeg predsednika Markovića i cele lokalne samouprave, da narod ode da vidi, možda i da poboljša proizvodnju kod kuće, da pogleda nešto, da malo skrene misli sa svog posla i mislim da je ovo prava stvar –rekao je Miloš Ilić, poljoprivrednik iz Šantarovca.

-Radujem se upoznavanju Beča. Prvi put idem. Radujem se obilasku grada, upoznavanju znamenitosti. Rekli su nam da idemo u obilazak škole, to me posebno raduje. Hoću da vidim kakvi su tamo uslovi rada –rekla je Suzana Mitrović, učiteljica u školi u Starom Laništu.

-Prvi put idem u Beč. Koleginice koje su ranijih godina išle prenele su mi svoja lepa iskustva. Nadam se da ću se i ja lepo provesti i videti nešto što još uvek nisam –rekla je Snežana Stamatović, vaspitačica u Predškolskoj ustanovi „Pionir“.

Povratak delegacije u Jagodinu očekuje se u petak, 13. oktobra, u večernjim časovima.

D.M.
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar