„Digitalna ekspedicija: Otkrivanje”

|   Infotehno
Više od 700 učenika i nastavnika gimnazijskih IT odeljenja iz cele Srbije, posetilo je virtuelne kancelarije kompanija kroz susrete „Digitalna ekspedicija: Otkrivanje”, sa ciljem da unaprede korišćenje digitalnih znanja i veština koje će učenici nakon školovanja koristiti na poslu, saopštili su organizatori danas.
Foto: Pixabay

 

Izvor: FoNet

„Teorijsko znanje je neophodno i predstavlja stub svake profesije, ali tek kada se spoji sa svojim praktičnim delom, gradi celinu, zaokružen proces koji mladima pomaže da imaju jasnu viziju posla kojim će se baviti", izjavila je nastavnica u IX beogradskoj gimnaziji „Mihailo Petrović - Alas“ Milena Marić.

Kako se navod,i za potrebe projekta, izgrađen je virtuelni prostor koji simulira izgled kompanija, a učenici i nastavnici su u interaktivnom okruženju saznali kako iz Srbije mogu da učestvuju u razvoju globalno relevantnih IT projekata.

„Učenici koji pohađaju IT odeljenja su oni koji će sutra potencijalno donositi ogromnu vrednost privredi naše zemlje i zato je već sada važno da razmišljamo kako da ih motivišemo da ostanu ovde", istakao je član Upravnog odbora Inicijative „Digitalna Srbija” direktor novosadske kompanije Vega IT Saša Popović.

Projekat je pokrenut u okviru Inicijative za novu medijsku i digitalnu pismenost koju sprovodi Propulsion u partnerstvu s Američkom agencijom za međunarodni razvoj USAID.

Kompanije sa čijim poslovanjem su se mladi upoznali su članice Inicijative „Digitalna Srbija” — 3Lateral, Direct Media United Solutions, Microsoft, Nordeus i Saga.

Organizatori pozivaju škole i nastavnike da prate buduće pozive za učešće u narednim ciklusima ovih susreta.