Dodeljene Vukove diplome u jagodinskoj Gimnaziji: Anđela Maksimović đak generacije

|   Info
Ova učenica dobila je i nagradu „Dr Jovan Čakić“, koja je pripala i Milanu Milosavljeviću. Škola je ove godine, uprkos specifičnim uslovima rada, iznedrila 29 vukovaca
Foto: TV Kopernikus

 

Jagodinska Gimnazija „Svetozar Marković“ tradicionalno svake godine svečano uručuje Vukove diplome. Tako je bilo i proteklog četvrtka u holu ove obrazovne ustanove. Njih dvadeset devetoro dobilo je Vukovu diplomu, dok je đakom generacije proglašena Anđela Maksimović, učenica prirodno matematičkog smera:

-Sve je stvar dobre organizacije i nekog tempa koji vremenom treba da postane ustaljen. U tom tempu naći će se i vremena za uživanje, neki mali hedonizam, ali i redovno učenje koje će rezultirati nečim ovakvim. Ja planiram da upišem vojnu medicinu, tako da se nadam da ću i to ostvariti za ovu godinu –rekla je učenica.

Direktor jagodinske Gimnazije Miroslav Veljković istakao je da je ova godina bila izuzetno uspešna, bez obzira na to što se radilo u specifičnim uslovima:

-Potrudli smo se da preko internet nastave svim učenicima četvtre godine obezbedimo ono znanje koje će im biti potrebno tokom prijemnih ispita. Imamo posebno zadovoljno da da uručimo Vukove diplome najboljim učenicima naše škole, ali i knjige, koje nam je obezbedio Grad, te im se na tome i zahvaljujemo. Mislim da će ova generacija uspešno predstaviti sebe na prijemnim ispitima za fakultete –rekao je Veljković tom prilikom.

Dodeljena je i tradicionalna nagrada „Dr Jovan Čakić“, za izuzetne rezultate u minuloj školskoj godini i u znak sećanja na čoveka koji je svoje osnovno i srednje obrazovanje stekao u Jagodini. Ove godine, dva su dobitnika ovog prestižnog priznanja: Anđela Maksimović i Milan Milosavljević.

D.M.