Đoković govorio o Izneru

|   Sport
Srpski teniser je pred duel sa Iznerom prilično oprezan. Amerikanca je opisao kao tenisera koji poseduje jedan od najboljih servisa na svetu. Pored meča singla, Đokovića očekuje i dubl u kojem mu je partner Filip Krajinović, a protivnici Nil Skupski i Džejmi Mari.
Foto: Fonet

 

Pred duel sa Džonom Iznerom Novak Đoković je izneo niz komplimenata na igru američkog tenisera.

Najbolji na svetu je prethodno u drugom kolu turnira u Šangaju pobedio Denisa Šapovalova, a dobra igra u ovom meču omogučila mu je da sa puno sampouzdanja dočeka nastavak takmičenja.

"Bio sam "naoštren" od početka, igrao sam koncentrisano i sa odgovarajućim intenzitetom. Uslovi za igru su brzi što odgovara Denisovom stilu– snažni servisi, dobar forhend. Bio sam konstantno agresivan na riternu, ali je on pogađao sjajne udarce, posebno iz servisa. Mislim da je ključni bio brejk na 3:2 u prvom setu. To mi je omogućilo da se "razmašem" i više rizikujem na njegov drugi servis. Drugi set je bio sjajan. On je krenuo mnogo bolje sa brejk loptama, imao sam sreće što sam uspeo da ih spasim. Generalno, dobar nastup, zadovoljan sam", ocenio je Đoković.

Srpski teniser je pred duel sa Iznerom ipak prilično oprezan. Amerikanca je opisao kao tenisera koji poseduje jedan od najboljih servisa na svetu. Pored meča singla, Đokovića očekuje i dubl u kojem mu je partner Filip Krajinović, a protivnici Nil Skupski i Džejmi Mari.

"Uzbuđen sam zbog oba meča. Džon ima jedan od najboljih servisa u istoriji tenisa. Može da pobedi svakoga ako dobro servira i oseća se dobro na osnovnoj liniji i sa volejima. Mislim da će ključno biti koliko servisa mogu da vratim u igru. Što više, to ću imati bolju šansu", kaže Đoković.