"Energija fest" u Paraćinu 13. i 14. avgusta

|   Info
Nastupiće poznata muzička imena di-džej i tehno scene. Podršku organizaciji pružili su Dom omladine i Opština Paraćin
Atmosfera sa festivala 2019. godine: Foto TV Kopernikus

 

„Energija fest“, prvi festival elektronske muzike u Pomoravlju, posle jednogodišnje pauze izazvane pandemijom korona virusa, ove godine biće održan 13. i 14. avgusta na prostoru bivše vojne kasarne u Paraćinu.

Festival već par godina ima odličnu reputaciju među ljubiteljima ove vrste zvuka, a organizatori su i ovaj put dali sve od sebe da posetiocima prirede dve večeri audio-vizuelnog spektakla za pamćenje:

-Tokom prve večeri nastupiće, 13. avgusta, nastupiće Milan Antić, Vandal Steve, Wise D & Kobe i Reblok. Kada je drugo veče u pitanju, nastupiće Bokarić, Ranchatek, Lea Dobričić, kao jedna od najjačih tehno dama u Srbiji i Lag kao internacionalno, a naše ime. Mi smo iskreno jako uzbuđeni kao da prvi put organizujemo festival jer ova pauza je tako uticala na nas kao da radimo nešto prvi put. Trudimo se da bude bolje u odnosu na poslednje izdanje festivala –rekao je Nikola Đorđević, jedan od organizatora festivala i član Udruženja „Full House“.

Paraćinski Dom omladine od samog početka održavanja 2017. godine pruža veliku podršku festivalu i Udruženju „Full House“ koji je organizator. Tako je i ove godine:

-Sve što je namenjeno mladim ljudima, što znači njima i što oni vole, mi smo tu da to podržimo. Pozivam sve ljude da dođu kako iz Paraćina, tako i iz okolnih gradova, da dođu 13. i 14. avgusta u naš grad i da se da dobro provedu ta dva dana. Na ovaj način, tu smo da pokažemo da jedna manja opština može da napravi jedan ovakav festival –rekla je Jelena Vidosavljević, direktorka Doma omladine u Paraćinu.

Pored Doma omladine, svu potrebnu podršku pružila je i opština Paraćin. Za festival već vlada veliko interesovanje, a iz organizacije su najavili da će festival ove godine produžiti za još jedan dan. Već 15. avgusta, zvaničan „after parti“ biće održan u ambijentu bazena „Prestiž“ u Paraćinu.

D.M.