Festival elektronske muzike “Energija” 19. i 20. jula u Paraćinu

|   Info
“Nastupaju najbolja imena domaće DJ scene i audio vizuelni spektakl” najavljuju iz organizacije. Festival će biti održan na prostoru bivše vojne kasarne
Foto: TV Kopernikus

 

Festival elektronske muzike “Energija”, treći po redu, biće održan 19. i 20. jula u Paraćinu, na prostoru bivše vojne kasarne.

Ova muzička manifestacija postaje jedna od značajnijih u našoj zemlji. Organizatori najavljuju sam krem domaće di-džej scene na jednom mestu i audio-vizuelni spektakl za sve ljubitelje ove vrste muzike:

-Prve večeri, na glavnoj bini 19. jula, nastupaju Lena Glish, Me High Low, Milhouse, Pessto, Vantiz, dok će druge večeri posvećenoj tehno muzici nastupiti Andrew Meller, Ilija Đoković, TKNO i Dimitri J. Na “Rave Family” bini prvo veče biće rezervisano za tehno muziku. Nastupiće MirMir u “back to back” setu sa Tzanemom. Nastupiće još i Sesha, Bokarić, Filip Stojanović i Antela iz Niša. Drugo veče na ovoj sceni biće rezervisano za psihodeliju tj. trens muziku, nastupiće DJ Eddy, Pointfield, Electro Silver i Exorcist III iz Jagodine –rekao je Nikola Đorđević, član Udruženja “Full House” koja učestvuje u organizaciji.

Oni takođe navode da se svake godine trude da uvedu neke inovacije, bilo da se radi o izvođačima ili vizuelnim efektima koji su karakteristični za ovu manifestaciju:

-Možda glavna stvar je prostorno i žanrovsko proširenje u vidu još jedne bine. U saradnji sa “Rave Family” organizacijom iz Niša, pored glavne bine imaćemo još jednu. Tamo će prve večeri biti tehno, a druge večeri psihodelija i trens. To je sve popularniji žanr kod omladine i to su nam prilično tražili u anketama u međuvremenu. Biće još bogatijih specijalnih efekata i nadam se da će to biti dovoljno da privuče veliki broj gostiju kao što je to bilo i prošle godine –rekao je Nikola Đikić, predsednik Udruženja “Full House”.

Pokrovitelj ovog dvodnevnog događaja je opština Paraćin, a organizatori su Udruženja “Full House” i “Rave Family”, zajedno sa Domom omladine Paraćina. Ulaznice su već u prodaji, a sve dodatne informacije se mogu naći na zvaničnom veb sajtu festivala: www.energijafest.com. 

Dušan Miletić