Humanitarna akcija "Drug sa druma" održana u Jagodini i u okolnim selima

|   Info
Prilikom obilaska Ribara i Končareva, delili su slatkiše i fotografisali se sa prisutnim mališanima, a akcija je nastavljena u centru grada i na platou kod „VIVO“ šoping parka
Foto: TV Kopernikus

 

Humanitarno udruženje kamiondžija Srbije „Drug sa druma“ završava danas svoju dvonedeljnu akciju podele novogodišnjih paketića deci nastradalih i bolesnih kolega, kao i podele slatkiša drugim mališanima.

Tokom ove akcije, posebno ukrašena vozila prešla su više od 4000 kilometara, a članovi udruženja, vozači kamiona, na čelu sa Deda Mrazom i Baba Mrazicom podelili su oko 700 paketića. Ova njihova tradicionalna praznična akcija naišla je na pozitivne reakcije ljudi širom naše zemlje, a tokom svoje stanice u Ribaru i Končarevu, selima nadomak Jagodine, iz Udruženja su istakli da im je veoma drago zbog uspeha koji su postigli i radosti koju su mogli da osete tokom druženja sa najmlađima.

-U bilo kom mestu da se našao naš konvoj „Drug sa druma“, deca su bila zaista oduševljena. Osmeh na njihovom licu govori više od toga. Svi su hteli da se slikaju sa Baba Mrazicom, sa Šoferom Mrazom i da vide kako izgleda život jednog vozača u dva i po kvadrata, tako da je ovo nešto što zaista ne može da se opiše rečima –istakao je Andrija Arsić, član Udruženja.

-Primljeni smo u svakom gradu prelepo. Toliko je osmeha dečjih danas i to je apsolutno svugde tako, zaista jedan prelep osećaj. Zanimljivo reaguju deca na Baba Mrazicu, uglavnom se smeju, mada više odrasli reaguju, čudno im je što žena vozi, ali prelepo je u svakom slučaju –rekla je sa osmehom Radica Popović, članica Udruženja, vozač kamiona – u kostimu Baba Mrazice.

Posle podele slatkiša i fotografisanja, članovi su nastavili svoju akciju u centru Jagodine i na platou kod „VIVO“ šoping parka, gde su takođe priredili odličnu atmosferu. Treba istaći i da su se članovi potrudili da niko ne bude zapostavljen tokom praznika, te su poklonima obradovana i deca na Kosovu i Metohiji, kao i ona u Bosni i Hercegovini.

Udruženje „Drug sa druma“ registrovano je pre tri godine i broji više od 300 članova.

D.M.
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar