Humanitarni bazar u centru Niša

|   Život
Neobična prodaja igračaka koje nemaju cenu i gde su kupci mogli sami da odrede iznos koji će platiti, organizovana je danas u centru Niša.
Foto: televizija Kopernikus

 

Udruženje Edukacioni forum centar je organizator ove humanitarne akcije kojoj se priključila i poznata humanitarka Marina Adamović, đački parlament Gimnazije 9. maj i bajkeri, kako bi se što pre sakupio novac za decu koja moraju na hitne operacije van zemlje.

Četvorogodišnja Jana je rođena sa ogromnim tumorom koji se nalazio u predelu kičme. Prvu operaciju koja je trajala 8 sati imala je sa samo petnaest dan, a nakon toga urađene su još četiri intervencije.

Za nastavak Janinog lečenja nedostaje još 20.000 evra. Humanitarnu akciju organizovalo je Udruženje Edukacioni forum centar kako bi pomogli svim mališanima koji se leče od najtežih bolesti, a poznata humanitarka Marina Adamović odmah se pridružila. 

Kako bi se što pre sakupio novac za decu koja moraju na hitne operacije humanitarnoj prodaji priključili su i bajkeri “Mc Road gardijan”, koji su najavili i nove akcije.

Nišlije su i ovog puta pokazale humanost na delu, za nepuna tri sata prikupljeno je više od 30 hiljada dinara, a organizatori najavljuju slične akcije i u narednom periodu.