Humanitarni štand za Vukana u Jagodini: Za pet sati prikupljeno 28.340 dinara

|   Info
Akciju su organizovali Udruženje "Slatki osmeh", Aktiv žena sela Ribare i jagodinski Crveni krst. Prodavali su se slatkiši, uskršnja jaja i jastučići, a štand je privukao veliku pažnju prolaznika svih generacija
Foto: TV Kopernikus

 

Ukupno 28.340 dinara prikupljeno je danas na humanitarnom štandu u centru Jagodine koji je bio postavljen kako bi se prikupio novac za lečenje malog Vukana Stoiljkovića. Akciju su organizovali Udruženje „Slatki osmeh“, Aktiv žena sela Ribare i jagodinski Crveni krst.

-Mi smo spremile neke jastučiće i uskršnja jaja, a žene iz „Slatkog osmeha“ medenjake i kolače. Imamo i balone. U suštini, nama je bitno da se prikupi što više novčanih sredstava za malog Vukana jer njemu je to trenutno veoma neophodno –rekla je Bojana Miletić, predsednica Aktiva žena sela Ribare.

-Osećaj je lep kada se pomaže nekome, kada znate da možete nekome da pomognete i učinite nešto za njegovo dobro. Želimo da nam Vukan što pre ozdravi i nadamo se da će uspeti u tome. Pridružio nam se i Crveni krst i hvala im na tome –rekla je Dragana Simić, predsednica Udruženja „Slatki osmeh“.

Inače, osmomesečni Vukan Stoiljković iz Vranja boluje od spinalne mišićne atrofije tipa 1. Za njegovo lečenje potrebno je malo manje od 310 miliona dinara i akcije za pomoć ovom dečaku organizuju se širom naše zemlje na različite načine. Vukanu se može pomoći i uplatom novca na dinarske i devizne račune koji se mogu videti na sajtu budihuman.rs, a dečaku se može pomoći i slanjem SMS poruke sa sadržajem 1239 na broj 3030.

D.M.