IN MEMORIAM: Dejan Milošević (14.08.1971 – 26.09.2022)

|   Info
Danas je, posle kratke i teške bolesti, preminuo naš kolega Dejan Milošević. Sahrana će biti održana u sredu, 28. septembra, u 13:30, na Gradskom groblju u Jagodini
Dejan Milošević: Foto TV Kopernikus

 

Danas je, u 52. godini, posle kratke i teške bolesti preminuo naš kolega, prijatelj i brat Dejan Milošević. Neverica, tuga i tišina prekrili su naše misli i osećanja. Ostali smo bez izuzetnog kolege, druga i prijatelja s kojim smo već decenijama delili i dobro i zlo.

Dejan Milošević je rođen 14.avgusta 1971.godine u Jagodini, gde je završio Osnovnu školu,,17.oktobar”, a srednjoškolsko obrazovanje stekao u Gimnaziji ,,Svetozar Marković”. Od sredine devedesetih godina prošlog veka radio je u Javno informativnom preduzeću ,,Novi put”, najpre kao sportski novinar, a zatim kao urednik informativnog programa Televizije Jagodina sve do 2015. godine i privatizacije ovog medija. I nakon privatizacije, Dejan je nastavio da radi u pravnom nasledniku Javno informativnog preduzeća ,,Novi put”, odnosno, Kopernikus radio televiziji Jagodina.

Izuzetno odgovoran i posvećen novinarskom pozivu, Dejan je na profesionalan i znalački način vodio direktne radio i televizijske prenose sportskih takmičenja, izrađivao televizijske i radijske priloge i reportaže, i na najbolji mogući način afirmisao sport, sportiste, sportske klubove i sportske radnike. Takođe, s velikim uspehom je izveštavao za sva tri medija Kopernikus radio televizije Jagodina, i o drugim važnim događajima koji su se odigravali na području Jagodine i Pomoravskog okruga, a koji se nisu ticali sporta. Ostaće upamćena njegova direktna jutarnja uključenja za program Televizije Prva, u kojima je briljirao, zadivljujući i kolege sa ove nacionalne televizije, svojom spontanošću, rečitošću i neposrednošću. Kod Dejana nije bilo zbunjivanja, treme i nepredviđenih situacija, moralo je sve da bude dovedeno do perfekcije i savršenstva. I uvek je tako i bilo. U tim direktnim uključenjima je na najbolji način afirmisao grad u kome je rođen, tako da su gledaoci širom Srbije mogli da upoznaju Jagodinu i sve njene lepote i turističke atrakcije. Takođe, Dejan je bio i promoter najvažnijih sportskih i kulturnih događanja koja su se odigravala u Jagodini, gde su ga takođe krasili profesionalizam, pravovremenost i objektivnost.

Dejan je bio privržen porodici, supruzi Violeti i sinovima Nikoli i Urošu, požrtvovano se boreći da završe škole i postanu odgovorni, vaspitani i dobri mladi ljudi. Među kolegama novinarima i svim medijskim radnicima je bio omiljen zbog svog vedrog duha, smirenosti i spremnosti da uvek pomogne. U našim sećanjima i mislima uvek će takav i ostati, nasmejan i dobronameran. NAŠ DEKI !!!

Sahrana Dejana Miloševića biće održana u sredu, 28.09.2022.godine u 13,30 na groblju u Jagodini.

LJ. Vujić

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar