Vučić ponudio pomoć Erdoganu u zaustavljanju vatrene stihije

|   Info
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoganom i izrazio saosećanje povodom žrtava požara koji haraju turskom obalom.
Foto: televizija Kopernikus

 

Predsednik Vučić je takođe izrazio spremnost da naša zemlja, u okviru svojih mogućnosti, pomogne u zaustavljanju vatrene stihije, kao i u otklanjanju njenih posledica, prenela je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.
 
Zahvalivši na prijateljskoj podršci, predsednik Erdogan je, znajući da u odmaralištima na tamošnjoj obali boravi mnogo srpskih turista, rekao da turske vlasti čine sve za njihovu bezbednost.
 
Dvojica državnika su konstatovali da su bilateralni odnosi Srbije i Turske na visokom nivou, posebno njihova ekonomska saradnja, izrazivši nadu da će ona, uz postojeće mogućnosti, značajno napredovati.
 
Predsednik Vučić i predsednik Erdogan su razgovarali i o situaciji u regionu. S tim u vezi, predsednik Vučić je izrazio očekivanje da će predsednik Erdogan i Turska nastaviti da pružaju podršku dijalogu Beograda i Prištine, kao jedinom načinu za rešavanje, za Srbiju, osetljivog pitanja Kosova i Metohije. Predsednik Erdogan je ovom prilikom potvrdio da potpuno podržava dijalog Beograda i Prištine.

Dvojica zvaničnika su razmotrili i različita globalna pitanja, sa uverenjem da će okolnosti uskoro dozvoliti da se sastanu i nastave svoj sadržajan razgovor. Predsednik Vučić je pozvao predsednika Erdogana u posetu Srbiji, što je šef turske države prihvatio i potvrdio da će da poseti našu zemlju.