Jagodina kreditima pomaže privrednike i poljoprivrednike

|   Info
"Budžet grada koriste oni koji taj budžet pune, a to su građani i privrednici", rekla je Gordana Jovanović, načelnica budžeta Skupštine grada Jagodina
Foto: TV Kopernikus

Skupština grada Jagodine, na čelu sa predsednikom Draganom Markovićem Palmom, donela je odluku o pružanju kreditne podrške u vidu subvencionisanja kamate na kratkoročne kredite namenjene privrednim subjektima na teritoriji grada Jagodine, saopšteno je zvanično proteklog utorka.

Zahteve za odobravanje ovih kredita poslovnim bankama mogu podneti svi privredni subjekti: mikro, mala i srednja preduzeća, kao i preduzetnici bez obzira na to da li su registrovani kao samostalno-zanatske, trgovinske, ugostiteljske, prevozničke radnje ili samostalne agencije:

-Planirani iznos sredstava u budžetu grada Jagodine opredeljen za subvencionisanje kamate omogućuje plasiranje kredita u ukupnom iznosu od 260 miliona dinara, kao i pojedinačne subvencije po privredniku u visini od 200 hiljada dinara. Skupština grada Jagodine, na čelu sa predsednikom Draganom Markovićem Palmom, donošenjem ove odluke jasno pokazuje svoju jasnu orijentaciju ka podsticaju razvoja privrednih subjekata koji svoju delatnost obavljaju na teritoriji grada Jagodine. U toku je realizacija kreditne podrške u cilju unapređenja i razvoja poljoprivredne proizvodnje na teritoriji grada Jagodine, tako što se vrši odobravanje kredita poljoprivrednim proizvođačima kod poslovnih banaka. Mogu da kažem da se veoma uspešno realizuje ta odluka zato što se pokazalo da su poljoprivrednim proizvođačima potrebna kreditna sredstva za povećanje obima njihove poljoprivredne proizvodnje, kao i za finansiranje proizvodnog ciklusa, ali se ranije nisu odlučivali za takvu vrstu kredita. Sada se za to lakše odlučuju jer im se celokupna kamata na kredite plaća iz budžeta grada Jagodine. Ističem da se nastavlja politika lokalne vlasti da sredstva budžeta grada koriste građani i privrednici, zapravo - oni koji taj budžet i pune –rekla je Gordana Jovanović, načelnica budžeta u Skupštini grada Jagodine.

Privrednici zahtev za kredit mogu da podnose bankama koje su ispunile uslove u skladu sa sprovedenim javnim pozivom, a to su: Komercijalna banka, „AIK“ banka, „Banka Inteza“ i „Societe Generale“ banka.

Dušan Miletić

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar