Jagodinski đaci otputovali u Buljarice i Paraliju

|   Info
Skupština grada Jagodine 14. godinu zaredom organizuje besplatno letovanje za đake osnovnih i srednjih škola
Foto: Kopernikus TV Jagodina

Svake godine, lokalna samouprava grada Jagodine uspešno realizuje projekat besplatnog letovanja za učenike četvrtog razreda osnovnih škola, svršene osmake i maturante srednjih škola. Projekat se uspešno realizuje već četrnaestu godinu zaredom, a ovogodišnja sezona besplatnog letovanja krenula je 30. juna, kada su put Buljarica krenuli četvrtaci osnovnih škola „17. oktobar“ i „Goran Ostojić“. Njih je po tradiciji, pored roditelja, ispratila i zamenica gradonačelnika Jagodine, Snežana Vukašinović:

-Vrlo smo ponosni što u kontinuitetu traje ova akcija besplatnog letovanja za osnovce i srednjoškolce. To je jedinstven primer ne samo u Srbiji, već i van njenih granica. Jako smo ponosni što to traje već 14 godina. Grad se potrudio da oslobodi roditelje plaćanja taksi za overu saglasnosti za putovanje u Crnu Goru. Na učenicima je samo da spreme lepo raspoloženje i da krenu na more –rekla je Snežana Vukašinović, zamenica gradonačelnika Jagodine i tom prilikom svima poželela srećan put i lep provod.
Mirjana Srećković, direktorka Osnovne škole „Goran Ostojić“ ceni ovaj gest lokalne samouprave koji je već postao tradicija:
-Očekivanja od ovog letovanja su uvek pozitivna. Idemo sa dobrim raspoloženjem, sa željom da se odmorimo, da se družimo da upoznamo nove ljude i da nam ovo ostane u lepoj uspomeni –rekla je Srećković.


U nedelju, 1. jula, put Paralije krenula je prva grupa svršenih maturanata jagodinskih srednjih škola. Ovaj put, krenula je po jedna grupa učenika koja je završila treći stepen u „Prvoj tehničkoj školi“ i Školi za decu oštećenog sluha i govora „11. maj“ u Jagodini. Profesori ovih škola takođe smatraju da je ovo letovanje lep poklon svršenim maturantima od njihovog grada:
-Kao i svake godine, znamo da ćemo se dobro provesti. Što se smeštaja i hrane tiče, to je sve uvek bilo savršeno. Nadamo se da će ovo druženje maturanata biti uspešno i da će se lepo provesti –rekla je Dragana Kovačević, direktorka u Školi za osobe oštećenog sluha i govora „11. maj“ u Jagodini.
Njeno mišljenje deli i njen kolega iz Prve tehničke škole, profesor Žikica Žaknić:
-Ovo se dešava već duži niz godina i uvek je bila dobra organizacija. Uvek je sve bilo u redu i ne vidim razloga da ne bude tako i ove godine. Maturanti imaju šansu da se lepo provedu, da se okupe zadnji put generacijski. Samo još vreme da nas posluži i biće sve u redu –rekao je Žaknić pre polaska.
Da lokalna samouprava brine o svakom detalju pokazuje i činjenica da sa učenicima na svako putovanje kreću lekari i obezbeđenje. Povratak ove grupe osnovaca je u nedelju, 8. jula, a povratak maturanata srednjih škola se očekuje 7. jula u popodnevnim časovima. Naredna grupa osnovaca kreće u subotu 7. jula, a to su učenici škola: „Boško Đuričić“ iz Jagodine, „Vuk Karadžić“ iz Glogovca, „Branko Radičević“ iz Bunara i „11. maj“ iz Jagodine. Što se naredne grupe srednjoškolaca tiče, put Paralije 6. jula u 22 časa, krenuće dve grupe maturanata koji su završili treći stepen u školama „Slavka Đurđević“ i „Nikola Tesla“.

UČENICI: OČEKUJEMO PROVOD ZA PAMĆENjE
-Jako sam srećan što idem sa svojim odeljenjem u Buljarice. Očekujem da će nam biti zabavno i zanimljivo -Vuk Vukićević, OŠ „Goran Ostojić“
-Očekujem lep provod sa svojim drugarima i nadam se da će nam biti super -Vanja Đurović, OŠ „17. oktobar“
-Nadam se svemu najboljem. Vremenski uslovi će biti super, nadam se dobrom druženju i dobrom provodu -Lazar Lukić, „Prva tehnička škola“
-Očekujem da se lepo provedemo i da se svi družimo. Mislim da će mi ostati u lepom sećanju -Saška Jovanović, škola „11. maj“

Dušan Miletić

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar