Jagodinski maturanti besplatno otputovali u Paraliju

|   Info
Projekat se sprovodi sa velikim uspehom već 15 godina, a povratak ove grupe srednjoškolaca se očekuje 12. jula. “Jagodina ne brine o omladini samo deklarativno, već to pokazuje i u praksi, na ovaj način” rekla je Snežana Vukašinović, zamenica gradonačelnika Jagodine
Foto: TV Kopernikus

 

Učenici koji su završili trogodišnje smerove u Elektrotehničko-građevinskoj školi „Nikola Tesla“ i „Prvoj tehničkoj školi“ u Jagodini otputovali su na petodnevni odmor u Paraliju. Ovo putovanje je sastavni deo socijalnog programa namenjenog omladini koji je kao takav jedinstven u Srbiji i koji lokalna samouprava grada Jagodine sprovodi uspešno već 15 godina:

-To je prilika da se oni druže koliko god se znaju i poznaju između sebe. Jagodina nije veliki grad. Ipak je ovo prilika da neko vreme provedu zajedno. Možda se rodi neka ljubav, možda razmene iskustva, a posle ovog zajedničkog letovanja ove mlade ljude očekuje traženje posla. Sigurna sam da im to u ovom gradu neće biti problem, jer se lokalna samouprava potrudila da dovede investitore i izgradi mnogo fabrika što će omladini olakšati način traženja posla –rekla je Vukašinović.

Profesori koji kreću na put sa maturantima smatraju da će im ovaj odmor prijati posle svih školskih obaveza:

-Ja bih se u ime mojih đaka, ime škole i sopstveno ime zahvalio lokalnoj samoupravi na čelu sa Draganom Markovićem Palmom za ovo nagradno putovanje. Nadamo se da će sve tamo biti dobro i proteći u najboljem mogućem redu –rekao je Zoran Radosavljević, profesor u EGŠ “Nikola Tesla” u Jagodini.

Učenici koji su krenuli na put bili su vidno uzbuđeni zbog zajedničkog letovanja i užurbano su ulazili u autobus spremni za možda poslednje zajedničko letovanje. Kako bi sve proteklo u najboljem redu, na letovanje kreću spasioci, lekar i obezbeđenje, a povratak ove grupe učenika očekuje se 12. jula u popodnevnim časovima.

Dušan Miletić