Jagodinski osnovci besplatno otputovali u Buljarice

|   Info
Deca iz jedne gradske i dve seoske osnovne škole u Buljaricama će boraviti sedam dana. Nastavnici oduševljeni projektom grada Jagodine, deca presrećna zbog odlaska na letovanje. Povratak se očekuje u nedelju, 14. jula
Foto: TV Kopernikus

 

Već 15 godina zaredom, lokalna samouprava grada Jagodine sprovodi socijalni program namenjen deci i omladini koji je jedinstven u Srbiji. Naime, radi se o besplatnom letovanju za učenike koji su završili četvrti, odnosno osmi razred osnovne škole i srednjoškolce koji su završili treći ili četvrti stepen obrazovanja.

U subotu, 6. jula, u ranim jutarnjim časovima, put Buljarica, otisnuli su se učenici tri osnovne škole: „Rada Miljković“ iz Jagodine, „Vuk Karadžić“ iz Glogovca i „Radislav Nikčević“ iz Majura. Njih je po tradiciji ispratila Snežana Vukašinović, zamenica gradonačelnika Jagodine:

-Ovo je prilika da se mališani druže, da se kupaju i provode vreme zajedno, kao i da se međusobno upoznaju. Takođe, to je prilika i za njihove vaspitače da se bolje upoznaju i da razmene iskustva. Pored plaćenog letovanja, overa saglasnosti kod notara je briga lokalne samouprave. Bez overene saglasnosti, mališani ne bi mogli da pređu granicu –rekla je Vukašinović.

Direktori škola i nastavnici smatraju da se radi o jako lepom gestu lokalne samouprave:

-Deca su raspoložena. Mislim da će im biti lepo. Ima neke dece koja ne znaju da plivaju, ali nadam se da će nastavnik koji će ih obučavati uraditi svoj deo posla. Nadam se da će se lepo provesti i da će se vratiti kući zadovoljni –rekla je Ružica Maletković, direktorka Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Glogovcu.

Među mališanima, vladalo je isključivo pozitivno raspoloženje i svi su jedva čekali da uđu autobus kako bi se otisnuli put poznatog odmarališta u Crnoj Gori, sa željom da se odmore, druže i zabave. Kako bi sve proteklo u najboljem redu, sa decom pored nastavnika uvek kreću lekar, spasioci i obezbeđenje. Njihov povratak se očekuje u nedelju, 14. jula. Sledeća grupa osnovaca  put Buljarica kreće u subotu, 13. jula, u osam sati ujutru i to će biti svršeni četvrtaci osnovnih škola „Goran Ostojić“ i „17. oktobar“, kao i učenici škole za decu oštećenog sluha i govora „11. maj“, gde će biti i četvrtaka i osmaka.

Dušan Miletić