Jagodinski pčelari pomažu kolegama iz Kikinde

|   Info
Prikupljeno je oko 100 rojeva, a iz jagodinskog Udruženja pčelara apeluju da se i druge organizacije odazovu i pruže pomoć koliko god su u mogućnosti
Foto: TV Kopernikus

 

Oko 1700 košnica pčela potrovano je krajem maja u okolini Kikinde. Ovo nesvakidašnje nedelo nanelo je veliku štetu uzgajivačima u ovom mestu, te su članovi Društva pčelara “Pomoravlje” iz Jagodine odlučili da pomognu kolegama sa severa zemlje, tako što su tokom ovog meseca prikupili oko 100 rojeva za pomoć:

-Naš prijatelj i kolega iz Kikinde nam se obratio za pomoć. Kolega Bojan Ilić iz Rače je pokrenuo akciju i ja sam mu se pridružio. Imali smo pre dve nedelje prvu turu pomoći od nekih pedesetak rojeva. Imamo sada i ovu drugu od isto toliko. Ovaj slučaj koji se dogodio je strašan i ovo je samo mali deo onoga što smo prikupili, kako bi tim ljudima vratili volju, da ne izgube nadu i da ne prestanu da se bave pčelarstvom –rekao je Boban Mišić, predsednik Udruženja pčelara “Pomoravlje” iz Jagodine.

Iz Udruženja “Pomoravlje” apeluju na ostale srodne organizacije da se pokrenu i da učine nešto po ovom pitanju, jer kako kažu, svakoga može da zadesi slična situacija.

Dušan Miletić