Jagodinski prosvetni radnici obišli školu u gradu Katerini, u Grčkoj

|   Info
Prosvetari iz Jagodine obišli Četvrtu srednju školu u Kateriniju, gde su se upoznali sa školom i njihovim načinom rada. Lepo iskustvo, ali naše škole su daleko uređenije – opšti je utisak naših prosvetnih radnika
Foto: Viktor Stojanović

 

Tokom petodnevne posete delegacije iz Jagodine Grčkoj, prosvetni radnici iz Jagodine posetili su Četvrtu srednju školu u gradu Katerini. To je bila prilika da se oni upoznaju sa načinom rada njihovih kolega u Grčkoj i njihovim obrazovnim sistemom. Tom prilikom, izneli su i svoje utiske:
 

-Ono što je karakteristično za ovu školu je rad u jednoj smeni. To je težnja našeg Ministarstva. Možda je to i moguće izvesti u narednom periodu u našoj sredini. Ja kao direktor jedne osnovne škole u Jagodini mogu da kažem da su naše škole malo sređenije –rekla je Gordana Zlatanović, direktorka Osnovne škole „Ljubiša Urošević“ u Ribaru.

-Prvi utisak je taj da su sve naše škole u Jagodini lepše od ove koju smo videli. Novije su i opremljenije. Imali smo priliku da čujemo od direktora kakva su to prava učenika ovde i malo smo upoređivali sa našim sistemom. Čuli smo kakav je sistem obrazovanja i neke lepe stvari, mada mislim da nije sve to zaista tako –istakla je Jelena Zečević, profesorka u Prvoj tehničkoj školi u Jagodini.

-Moja iskustva su dobra. Prvi put sam ovde i nisam do sada dolazila. Vreme je lepo, videli smo sve što nas interesuje. Ne znam kakav je način rada, ali mislim da smo slični u tome. Ne vidim nikakvu razliku između našeg kabineta inforrmatike i njihovog –rekla je učiteljica Radmila Stajić.

Iako su bili jednoglasni u mišljenju da su naše škole daleko iznad njihovih, takođe su istakli da je ovo svakako bilo pozitivno iskustvo koje će im u budućem radu dosta koristiti.

Dušan Miletić