Jagodinski srednjoškolci otputovali besplatno u Paraliju

|   Info
Prvu grupu srednjoškolaca koja je otputovala u poznato grčko letovalište činili su učenici koji su završili trogodišnje smerove u ETŠ "Slavka Đurđević" i školi za decu oštećenog sluha i govora "11. maj". Povratak ove grupe očekuje se 6. jula u popodnevnim časovima.
Foto: TV Kopernikus

 

Lokalna samouprava grada Jagodine već 15 godina uspešno sprovodi projekat besplatnog letovanja za male i velike maturante i to je svojevrsna nagrada Skupštine grada učenicima za uspešno završeno školovanje. Prvu grupu maturanata jagodinskih srednjih škola koja je ove godine otputovala na petodnevni odmor u Paraliju čine učenici koji su završili trogodišnje smerove u Ekonomsko-trgovinskoj školi „Slavka Đurđević“ i školi za decu oštećenog sluha i govora „11. Maj“. Njih je po tradiciji ispratila Snežana Vukašinović, zamenica gradonačelnika Jagodine:

-Kao i ranijih godina, sa svim smenama, pa i sa ovom ide jedan lekar za svaki slučaj. Da bi naša deca bila sigurna idu i obezbeđenje koje će biti u hotelu i naravno njihovi doskorašnji profesori koji će sada biti u ulozi vaspitača, bez obzira na to što su u pitanju mladi ljudi koji su punoletni i odgovaraju za svoje postupke. Ipak je to organizovano letovanje i zbog toga se vodi računa o svakoj eventualnoj opasnosti. U ime lokalne samouprave koja im svake godine, već 15 godina obezbeđuje ovu beneficiju, ja im želim srećan put, dobar provod i da im ostane u najlepšoj uspomeni –rekla je Vukašinović.

Profesorka Ekonomske škole Zorica Milojević istakla je da se radi o lepom gestu lokalne samouprave:

-Ovo je nešto prelepo za učenike. Ovi učenici su završili sve svoje obaveze tako da im je ovo jedna nagrada i druženje. More, sunce, plaža – šta više poželeti posle završene srednje škole. Mnoga deca nisu mogla da priušte letovanje, a ovo će sigurno pamtiti celog života –rekla je Milojević.

Povratak ove grupe učenika očekuje se u nedelju 7. jula u popodnevnim časovima, a sledeća grupa srednjoškolaca putuje dan ranije, u subotu 6. jula u večernjim časovima.

Dušan Miletić