Jedanaesta smena jagodinskih maturanata otputovala u Paraliju

|   Info
Projekat besplatnog letovanja za svršene osnovce i srednjoškolce sprovodi se već 15 godina, a u 11. smeni bili su učenici četiri srednje škole
Foto: TV Kopernikus

 

Jedanaesta smena učenika srednjih škola otputovala je na letovanje u Paraliju o trošku Skupštine grada Jagodine. U ovoj smeni bili su učenici četiri srednje škole: Prve tehničke i Medicinske škole „Milutin Milanković“ iz Jagodine, kao i đaci iz Jagodine koji su srednju Medicinsku školu završili u Ćupriji i Kragujevcu. I ovoj grupi maturanata, srećan put poželela je Snežana Vukašinović, zamenica gradonačelnika Jagodine:

-Većini ovih mladih ljudi ovo nije prvi put da letuju o trošku lokalne samouprave. Naime, letovali su na kraju četvrtog, osmog i sada na kraju srednjeg obrazovanja. Međutim, i u ovoj grupi ima maturanata iz Jagodine koji su četiri godine proveli školujući se u drugim gradovima tako da su i oni u prilici da letuju kao i naši maturanti. Mislim da će njima posebno ostati u sećanju ovo četvorogodišnje školovanje i ovo besplatno letovanje kao kruna boravka i školovanja u Jagodini –istakla je Vukašinović. 

Direktorka Medicinske škole u Jagodini Ljiljana Grozdanić pohvalila je organizaciju putovanja, ali i sam projekat, koji se u ovom gradu sprovodi već 15 godina:

-Nadam se lepom vremenu, da će deca iskoristiti ovo vreme da nauče nešto o sebi, drugima i da će napuniti baterije jer mnogi od njih su upisali fakultete. Neki žele da se zaposle, tako da im želim svu sreću u daljem putu i da ove školske dane iskoriste na najbolji mogući način –rekla je direktorka.

Kako bi sve proteklo u najboljem redu, i sa ovom grupom učenika krenuli su lekar, spasioci i obezbeđenje. Njihov povratak očekuje se u ponedeljak, 26. avgusta, u popodnevnim časovima.

Dušan Miletić