Kopernikus Radio Jagodina danas slavi 60. rođendan

|   Info
“Ovde Radio Svetozarevo, danas je 23. septembar 1962. godine. Dragi slušaoci, dobar dan!”
Foto: TV Kopernikus

 

Upravo ovim rečima, legendarni, novinar i spiker Dobrica Milićević, pre 60 godina najavio je početak rada prve radio stanice u Pomoravlju. Tadašnji „Radio Svetozarevo“ bio je treći radio u Srbiji, odmah iza beogradskog i niškog. Mnogi novinari i spikeri svojim glasom ostavili su dubok trag u ovom mediju, kao i brojni tehnički radnici koji su upravo na tom mestu pekli zanat, a ova radio stanica vrlo brzo postala je omiljena kod brojnih slušalaca: kako u Pomoravlju, tako i širom Srbije. 

-Jubilej je veliki. 60 godina je trajanje kojim se retko koja radio stanica u Srbiji, pa i na Balkanu, može pohvaliti. I s pravom, Jagodina i Pomoravski okrug mogu biti ponosni što imaju medij sa tolikom tradicijom i toliko važnim novinarskim, uredničkim, spikerskim i realizatorskim imenima koji su obeležili sve ove decenije i koji su nama u nasleđe ostavili jednu ovakvu radio stanicu, treću po redu u Srbiji, tako da se nadam da će i posle nas doći neki mladi ljudi puni entuzijazma, koji će se takođe držati osnovnog novinarskog načela o objektivnom, korektnom i pravovremenom informisanju. Postoji dosta priča kako je radio, kao medij, izgubio bitku sa televizijom, a sada i sa internetom, međutim, mnogo je toga i u tradiciji i trajanju. Sve što je novo ne mora nužno da znači da je dobro, jer radio je medij koji povezuje ljude, koji ih spaja, koji ne otuđuje, tako da srazlogom stari medijski vukovi kažu da je radio medij s dušom i upravo zbog toga naš slogan povodom ovog velikog jubileja glasi: NA TIM TALASIMA ŽIVIMO SVI, 60 GODINA NA 97,3 -rekao je Ljubiša Bata Vujić, direktor Kopernikus RTV Jagodina.

Objektivno i pravovremeno, ali pre svega istinito izveštavanje, kao i kvalitetan muzički program, ostali su glavne karakteristike ovog medija, koji i posle šest decenija uspešnog rada  na frekvenciji 97.3 i dalje uživa poverenje velikog broja ljudi.

T.M.