Korona virus u Jagodini: od početka jula zaražene 32 osobe

|   Info
“U junu je bilo 600 pregleda i sedmoro zaraženih. Imamo i kovid ambulantu za decu. Sva ona koja su se pregledala imala su negativne rezultate” rekao je dr Darko Miletić, direktor Doma zdravlja u Jagodini
Dr Darko Miletić, direktor Doma zdravlja u Jagodini: Foto TV Kopernikus

 

Od početka jula meseca 32 osobe u Jagodini zaražene su korona virusom, rekao je dr Darko Miletić, direktor Doma zdravlja u Jagodini. U junu mesecu obavljeno je oko 600 pregleda u kovid ambulanti, testirano je oko 70 ljudi, a sedam njih je bilo pozitivno:

-U julu mesecu imamo ekspanziju pregleda i zaraženih korona virusom, ali tako je u celoj Srbiji. Svakog dana apelujemo da se ljudi pridržavaju zaštitnih mera poput pranja ruku, nosenja zaštitnih maski održavanja i fizičke distance. To će sigurno dati rezultat, ali treba da budemo svesni da ne treba organizovati nikakve zabave i proslave. Ovu situaciju treba izbeći dok se ne stiša na pravi način –rekao je Miletić.

Otvorena je i kovid ambulanta za decu. Broj pregleda na dnevnom nivou je od 30 do 40 i sva deca imaju negativne rezulate. Kako je rekao Miletić, pravila nema, te se na testiranje javljaju osobe starosti od 20 do 70 godina.

D.M.