Krstina Stojković promovisala svoju autobiografiju u Jagodini

|   Info
Pored autorke, tokom večeri govorili su i njena sestra Julija Dželebžić i Oliver Đorđević iz Muzičko informativnog centra Srbije, koji je suorganizator književne večeri
Foto: TV Kopernikus

 

Krstina Stojković promovisala je svoju autobiografiju „Kika“ protekle srede u Narodnoj biblioteci „Radislav Nikčević“ u Jagodini.

Krstina je rodom iz Jagodine, ali već decenijama živi u Beogradu. Ceo svoj radni vek provela je u Radio televiziji Srbije, a sve zanimljivosti iz svog interesantnog i uzbudljivog života, Krstina je odlučila da pretoči na papir. Tako je nedavno iz štampe izašla njena autobiografija koja nosi naziv „Kika“. 

-To je moj nadimak i priča o mom životu. Na nagovor mnogih mojih prijatelja je nastala ova knjiga. Njima se moj život učinio kao malo drugačiji i interesantniji od života neke druge žene. Ja nisam verovala koliko su oni verovali u mene i ispostavilo se da sam ja talenat u ovim godinama. Išlo mi je relativno lako. Ipak je to moj život, ja sam napisala roman o tome, o ljudima, našim susretima, našoj saradnji i tako da je ova moja knjiga interesantna –rekla je Krstina.

Krstina je jedna od osnivačica grupe „Paganke“ i njena je stalna članica od osnivanja 1982. godine. Ovaj ženski kvartet prvi se bavio pevanjem tradicionalnih pesama iz svih krajeva Srbije, a veliki deo knjige posvećen je upravo tom segmentu njenog života.

-Vodim izvornu grupu pevača, a i sama pevam izvorne tradicionalne srpske pesme. Tokom osamdesetih i devedesetih godina bili smo jedina grupa koja se bavila time. Zvali su nas za seriju o Vuku Karadžiću, radili smo sa Kusturicom i Bregovićem za neke njihove projekte, mnoge serije i drame smo uradile... Eksperimentisale smo sa džezom i išle smo na džez festival, a bilo je i još mnogo toga za ovih 40 godina –rekla je Kika.

Posle promocija u Beogradu, velika joj je želja bila da književnu turneju započne upravo u svom rodnom gradu.

-Ja sam iz Jagodine, ne živim tu godinama, ali rođena sam ovde. Zato sam i htela da u Jagodini napravim promociju. Ovaj grad to i zaslužuje, a veliki deo je posvećen upravo njemu u ovoj knjizi. Odatle kreće sve –istakla je autorka.

Tokom promocije u Jagodini, pored autorke, govorili su i njena sestra Julija Dželebdžić, kao i Oliver Đorđević iz Muzičko informativnog centra Srbije, koji je suorganizator književne večeri. Reakcije na njenu prvu knjigu vrlo su pozitivne, što autorku veoma raduje, a s obzirom na to da ima još dosta toga da kaže, Kika je ekskluzivno najavila i drugi deo svoje autobiografije.

D.M.