Maturanti EGŠ "Nikola Tesla" iz Jagodine otputovali besplatno u Paraliju

|   Info
Projekat se uspešno sprovodi već 15 godina, a sve troškove oko puta i smeštaja snosi Skupština grada Jagodine. Sledeća smena učenika putuje 30. avgusta
Foto: TV Kopernikus

 

Skupština grada Jagodine već 15 godina unazad uspešno sprovodi projekat besplatnog letovanja za sve osnovce i srednjoškolce. Protekle sedmice, u subotu 24. avgusta, poslednja grupa učenika otputovala je u Buljarice i u njoj su bila Udruženja osoba sa invaliditetom. Na petodnevni odmor u Paraliju, otputovali su učenici Elektrotehničko-građevinske škole “Nikola Tesla”.

Tradicionalno, učenike na put uvek isprati Snežana Vukašinović, zamenica gradonačelnika Jagodine. Ona je istakla da joj je drago zbog uspeha ovog projekta, koji polako ulazi u svoju završnicu:

-Ovim učenicima nije prvi put da letuju o trošku i u organizaciji lokalne samouprave. Na kraju četvrtog i osmog razreda letovali su u Buljaricama, a sada letuju u inostranstvu, u Paraliji. Sve protiče kako valja, sa letovanja se vraćaju prezadovoljni, te je ovo prilika da se još malo druže zato što početkom oktobra kreću na fakultete ili u potragu za poslom –rekla je Vukašinović i svima poželela srećan put i lep provod.

Sa učenicima su na put krenuli i direktori i profesori, ovaj put u ulozi vaspitača. Oni su pohvalili organizaciju putovanja, ali i sam projekat, koji je značajan i zbog toga što mnogi mladi ljudi danas ne mogu sebi da priušte letovanje:

-Ovo je jedna zaista lepa priča. Omogućava se maturantima da se druže još jednom pre odlaska na fakultete. Ovo je prilika da još jednom razmene iskustva i da uživaju u letovalištu –rekao je Zoran Nikolić, profesor u Elektrotehničko-građevinskoj školi “Nikola Tesla” u Jagodini.

Maturanti Elektrotehničko-građevinske škole “Nikola Tesla” iz Paralije u Jagodinu vratiće se u subotu 31. avgusta u popodnevnim časovima. Povratak Udruženja osoba sa invaliditetom iz Buljarica vraćaju se u nedelju, 1. septembra. Sledeća grupa maturanata, 13. po redu, u Paraliju će otputovati u petak 30. avgusta u 23 časa ispred Muzeja voštanih figura, a to će biti još jedna grupa učenika jagodinske Gimnazije “Svetozar Marković”.

Dušan Miletić