Matursko veče jagodinske Gimnazije: Glamurozan završetak jednog životnog poglavlja

|   Život
Iz uprave škole istakli su da je pandemija korona virusa dosta poremetila školstvo, ali da su se uspešno vratili na stare staze. Đacima su poželeli puno sreće, za koji god životni put se opredelili u budućnosti
Foto: TV Kopernikus

 

Proslava maturske večeri jedan je od najlepših i najiščekivanijih trenutaka u životima svršenih osnovaca i srednjoškolaca. UčenicI završne godine Gimnazije „Svetozar Marković“ blistali su u najlepšim odelima i haljinama, ali ono što je dalo posebnu notu njihovom najglamuroznijem zajedničkom okupljanju protekle sedmice, jesu njihovo lepo raspoloženje, međusobna ljubav, poštovanje, razmena osmeha, zagrljaja i poljubaca – uz neizbežno fotografisanje, kako bi trenuci poput ovih ostali zauvek zabeleženi.

Miroslav Veljković, direktor Gimnazije „Svetozar Marković“ u Jagodini, istakao je da je pandemija korona virusa dosta uticala na školstvo, ali da su se uspešno vratili na stare staze.

-Ova generacija je zaista dobra. Mi imamo pet smerova: dva specijalna, IT smer koji je zaista odličan i filološki, ali i tri klasična: opšti, prirodno-matematički i društveno-jezički. Ja mislim da uopšte nemamo jedinica u četvrtoj godini, što je dokaz da su dobro radili i završili. Nadam se da će upisati fakultete koje žele. Ja im želim da budu srećni, da se nađu u poslu koji će raditi i da ne misle samo o novcu, već da upišu ono što vole. Novac dođe i prođe, a ljubav prema poslu je vrlo važna –rekao je Veljković, koji je istakao da je ove godine Gimnazija ispratila 156 učenika.

Posle zajedničkih okupljanja u holovima svojih škola, usledio je njihov svečani defile do mesta proslave, tokom kog su ih brojni posetioci fotografisali i pozdravljali burnim aplauzima. Već na jesen, počinje nova etapa njihovih života. Neki će biti na fakultetima, drugi na radnim mestima, a priliku da evociraju zajedničke uspomene, imaće ponovo – na proslavi petogodišnjice od maturiranja. Ako bude bilo volje i mogućnosti – možda to bude i ranije.

D.M.