Mesto gde budućnost traje

|   Info
Svečanom akademijom u Centru za kulturu Svilajnca, proteklog petka je proslavljen Dan opštine. Ovaj grad ima bogatu istoriju, a zahvaljujući vrednim, uglednim i talentovanim Svilajnčanima ima i sigurnu budućnost
Foto: televizija Kopernikus

U protekloj godini, opštinsko rukovodstvo je postavilo značajne ciljeve za razvoj Svilajnca, koje je i ispunilo, rekao je na svečanoj akademiji, povodom Dana opštine Svilajnac, predsednik opštine Predrag Milanović
- Kada smo se videli prošle godine na ovom istom mestu , zacrtali smo sebi vrlo ambiciozne ciljeve. Za godinu dana smo uspeli da odradimo velike stvari u Svilajcu. Sada sa ponosom kažem da smo u svim sverama društva napredovali, počevši od zdravstva, poljoprivrede, školstva i socijalne zaštite, rekao je Milanović. 

Milanović je ovom prilikom najavio dolazak novih investitora u Svilajnac kao i planove lokalne samouprave za narednih godinu dana.
-Još jedna velika kompanija je završila pregovore za otvaranje svoje fabrike u Svilajncu. U pitanju je italijanski „Ariston“. Takođe, dali smo i svoju nameru za kupovinu zgrade nekadašnje Invest banke za potrebe nove policijske stanice, pa je ovo prilika da javno kažem svim građanima da će do sledeće godine, zahvaljujući budžetu lokalne samouprave, moći da koriste usluge policije u novoj zgradi, koja je u planu da se gradi od 1956.godine. Plan nam je da ubedimo naše kolege iz Kine da naprave mlekaru u Svilajncu, da proširimo pogone i stvorimo mogućnost da se svi nezaposleni svilajnčani zaposle. Jer ako nema privrede nema ni prihoda, a onda nema ni rashoda, jer videli ste, na osnovu urađenog u prethodnih godinu dana, gde se novac trošio, dodao je predsednik opštine Predrag Milanović.


Na svečanoj sednici dodeljene su novčane nagrade najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Svilajnac za školsku 2017/2018. godinu. U ime nagrađenih prisutnima na svečanoj akademiji obratila se Milica Stojadinović, đak generacije. 

Predsednik opštine je zatim uručio drušvena priznanja istaknutim pojedincima i kolektivima koji su svojim nesebičnim radom doprineli razvoju Svilajnca kroz decenije unazad.Takođe, uručena je i zahvalnica režiseru Kokanu Mladenoviću, koji godinama unazad sarađuje sa Centrom za kulturu Svilajnca.
Tokom svečane akademije prikazan je i film o napretku Svilajnca u proteklih godinu dana pod nazivom „Svilajnac na prvom mestu“. U muzičkom delu programa učestvovali su hor i orkestar „Stevan Mokranjac“ iz Požarevca.
T.Mitrović

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar