Ministarstvo poljoprivrede raspisalo javni poziv za nabavku mehanizacije

|   Info
Svi zainteresovani to mogu uraditi od 4. januara do 28. februara
Foto: TV Kopernikus

 

Ministarstvo poljoprivrede Republike Srbije objavilo je nedavno poziv za nabavku poljoprivredne mehanizacije u stočarstvu i biljnoj proizvodnji. Podnošenje zahteva može se izvršiti od 4. januara do 28. februara. Najviši ukupni iznos podsticaja koji može da ostvari u skladu sa ovim javnim pozivima je 800 hiljada dinara.

-Ono što je bitno jeste da je povraćaj sredstava u visini od 50 posto vrednosti te kupljene mehanizacije. Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu da nam se obrate oko popunjavanja dokumentacije ili potrebne papirologije –rekla je Milanka Miladinović, savetodavac za ratarstvo u Poljoprivredno-savetodavnoj i stručnoj službi u Jagodini.

Ukoliko se zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje odnosi na investicije u proizvodnju konzumnih kokošijih jaja, najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari u jednoj kalendarskoj godini je 3.000.000 dinara. Sve detaljnije informacije mogu se dobiti i putem zvaničnog veb sajta Ministarstva poljoprivrede Republike Srbije.

D.M.