Na Zejtinliku obeležena 104. godišnjica proboja Solunskog fronta

|   Info
Proboj Solunskog fronta, čemu je hrabra srpska vojska dala najveći doprinos, predstavlja ključni momenat u Prvom svetskom ratu i jedan od najznačajnijih događaja u našoj istoriji, poručila je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić na Vojnom groblju Zejtinlik u Solunu, saopšteno je danas iz Ministarstva.
Foto: FoNet/Mrsz

 

Izvor: FoNet

Istorija će pamtiti ogromnu hrabrost srpskih vojnika, njihovu veliku ljubav prema otadžbini, veliku želju i volju da se što pre vrate na svoja ognjišta i da svojoj domovini donesu slobodu. Na tome ćemo im biti večno zahvalni, rekla je Kisić, koja je predvodila državnu komemorativnu svečanost polaganja venaca i odavanja pošte srpskim vojnicima povodom obeležavanja 104. godišnjice proboja Solunskog fronta.

Ona je istakla da su srpski vojnici tada svoje živote dali da bi današnje generacije živele u miru i slobodi, koje su i danas najveće vrednosti koje moramo da čuvamo.

Kisić je na Zejtinliku razgovarala sa dugogodišnjim čuvarem ovog groblja Đorđem Mihailovićem, a u Spomen knjigu je upisala: "Srpski junaci, dok postoji Srbija i srpski narod postojaće i zahvalnost za vaš najviši primer junaštva, ljubavi i odanosti prema svojoj domovini i svom narodu. Živela Srbija!".

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar