Nenad Petrović najbolji glumac na festivalu "Gulini dani" u Petrovcu na Mlavi

|   Info
On je, posle odigrane predstave, dobio i nagradu za glumca večeri. Gradsko pozorište Jagodina je na manifestaciji učestvovalo sa predstavom “Skapenove podvale”, gde je Petrović igrao Skapena
Foto: TV Kopernikus

 

Festival glumačkih ostvarenja “Gulini dani”, 12. po redu, završen je protekle srede u Petrovcu na Mlavi. Glumac Gradskog pozorišta Jagodina Nenad Petrović, koji je zajedno sa kolegama odigrao predstavu “Skapenove podvale”, dobio je nagradu za glumca festivala, za ulogu Skapena.

-Svaka nagrada znači. To je neki dokaz vašeg truda i rada koji ste uložili do tad. Bila je velika konkurencija, tako da sam jako zadovoljan. Svoju prvu nagradu sam dobio pre nekoliko godina u Petrovcu na Mlavi. Naš čuveni glumac, pokojni Vlada Živković, uručio mi je nagradu  i posle toga su krenule da se nižu. Petrovačka publika ima odnegovanu publiku kao što je naša. Na predstavu su odreagovali mnogo dobro. Ceo ansambl je pohvaljen tokom dodele nagrada i mislim da smo uradili odličan posao –rekao je Nenad.

U ovoj ansambl predstavi “Skapenove podvale” igra još devet Nenadovih kolega, ali upravo on je, posle izvođenja predstave, dobio i nagradu za glumca večeri. 

Nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je Milica Stojadinović, glumica Pozorišta “Dragoljub Milosavljević Gula” iz Petrovca. U ovu ustanovu kulture otišla je i nagrada za najbolju žensku epizodnu ulogu, koja je pripala Radmili Milosavljević. Za najbolju mušku epizodnu ulogu, nagradu je dobio Milan Marković, glumac Pozorišta “Raša Plaović” iz Uba.

Festival “Gulini dani” pokrenut je u čast poznatog pozorišnog, filmskog i televizijskog glumca Dragoljuba Milosavljevića Gule (1923 – 2005), a koji je rođen u Petrovcu na Mlavi. Organizator festivala je Kulturno-prosvetni centar, a pokrovitelj je opština Petrovac na Mlavi.

NENAD U FILMU “OPKOLJENI”

Nenad Petrović već je igrao u nekoliko televizijskih serija tokom svoje glumačke karijere. U filmu “Ubistvo s predumišljajem” statirao je devedesetih godina prošlog veka, a sada ga publika može gledati u filmu “Opkoljeni” koji će u sali Centra za kulturu “Svetozar Marković” biti prikazivan do srede, 27. aprila u 20 sati.

-U filmu se radi o Kalabiću i tri četnika koji su opkoljeni od strane 200 SS nemačkih vojnika. Ja sam imao tu čast i težak zadatak da igram SS narednika. Za mene je bilo jako inspirativno zato što sam morao dosta da učim: od nemačkog jezika do neke strogoće. Vratio sam se u onaj vojnički režim tako da  je bilo jako interesantno –rekao je Nenad.

D.M.