Nišville u Aleksincu i Pirotu

|   Život
Nišville ROMAJAM orkestar održaće koncert u Aleksincu u Sali Centra za kulturu u utorak 19. septembra u 20 sati, a u sredu Nišville SPICH orkestar nastupiće u Pirotu od 16:00 na platou ispred sportskog centra, u sklopu INTERREG Cooperation Day 2023, odnosno, programa prekogranične saradnje Srbija – Bugarska.
Foto: Nišville/Zoran Ćirić

 

Direktor Nišvilla Ivan Blagojević kaže da ROMAJAM orkestar čini dvadeset muzičara i da je nastao kao deo istoimenog programa MusicAIRE (An Innovative Recovery for Europe) podržanog od strane EU programa, a u sklopu Creative Europe programa Music Moves Europe (MME) koji je okvir za inicijative i akcije Evropske komisije u podršci evropskom muzičkom sektoru. MusicAIRE je, inače, prvenstveno zamišljen kao podrška oporavku evropskog muzičkog “ekosistema” – jednog od sektora koji su najviše pogođeni u kovid i postkovid periodu.

- SPICH orkestar  je sastavljen od 10 muzičara a nastao je kao deo SPICH projekta koji je realizovan od strane Nišville fondacije i organizacije „Lokalno nasledstvo“ iz Pernika, a u sklopu INTERREG programa prekogranične saradnje Srbije i Bugarske. Sastavni deo ovog projekta bila je i izložba tradicionalnih maski, rekao je direktor Nišvilla Ivan Blagojević.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar