Obeležen 51. rođendan OŠ "Goran Ostojić" u Jagodini

|   Info
Događaju prisustvovali pripadnici 63. padobranske brigade, pripadnici Gradskog odbora SUBNOR-a, jagodinskog Crvenog krsta i članovi porodice ovog heroja sa Košara
Foto: TV Kopernikus

 

Osnovna škola „Goran Ostojić“ obeležila je prošlog utorka, 19. maja, svoj 51. rođendan. Zbog vanredne situacije, svečana akademija je izostala, ali važan datum nije zaboravljen i obeležen je u skladu sa trenutnim mogućnostima.

Najpre su položeni venci i cveće na bistu potpukovnika Gorana Ostojića, heroja sa Košara i komandanta 63. padobranske brigade, uz prisustvo malog broja ljudi, poštovanje propisanih mera zaštite i bez učenika:

-Ovaj datum obeležavamo bez dece i kada ste u ovakvom objektu ne možete a da ne razmišljate o tome. Pošto smo jedna od dve škole koja ima produženi boravak, izvršili smo kompletnu sterilizaciju i adaptaciju škole. Decu možemo da vidimo tek od 1. juna u određenim okolnostima koje smo ispoštovali do kraja. Drago mi je što za prvi razred imamo dosta prijavljenih mališana i sigurna sam da ćemo ove godine imati četiri odeljenja, što je vrlo važno u današnjem trenutku kada je dece sve manje. Ono što će nam biti bolno ove godine je to što smo imali puno učenika koji su se takmičili i koji su izborili plasman za republička takmičenja. Ostaće im žal zbog toga, ali zdravlje je na prvom mestu. Nadam se da će nam naše Ministarstvo dozvoliti da u okviru dvorišta škole organizujemo sat-dva druženja učenika osmog razreda pod uslovima koje oni odrede, ali i zdravstvene ustanove sa njima –rekla je Mirjana Srećković, direktorka Osnovne škole „Goran Ostojić“ u Jagodini.

Događaj je obeležen uz prikazivanje kratkog filma o školi „Goran Ostojić“, dok je učenica osmog razreda Isidora Đorđević dobila nagradu za temat o školi. Obeležavanju ovog datuma prisustvovali su predstavnici 63. padobranske brigade, pripadnici „SUBNOR“-a, gradske organizacije Crvenog krsta i članovi porodice Gorana Ostojića.

Dušan Miletić