Obrazovni sistem NIS iz Egipta potpisao ugovor o razmeni učenika sa jagodinskom gimnazijom

|   Info
Tokom prilikom, razmenjeni su i pokloni, a priređen je i prigodan prateći program koji se sastojao od prezentacije o Egiptu, školi u ovoj zemlji, kao i od folklornog nastupa DZK „Kablovi“
Foto: TV Kopernikus

 

Predstavnici rukovodstva Gimnazije „Svetozar Marković“ u Jagodini i Obrazovnog sistema „NIS“ u Egiptu potpisali su sporazum o međusobnoj saradnji i razmeni učenika na svečanosti u holu ove škole.

Na ovaj način, učenici iz Jagodine imaće priliku da stiču nova znanja i da se upoznaju sa drugačijom kulturom.

-Jako sam srećna što sam ovde. Nisam očekivala da ću se sresti sa ovako bogatom kulturom u Jagodini. Direktor je bio divan i jako ste nas lepo ugostili. Nadam se da će ovaj program zaživeti i da će naši učenici uzvratiti gostoprimstvo na isti način –rekla je dr Nermiern Ismail, vlasnica Obrazovnog sistema „Nis“, čije je sedište u Kairu.

Iz Gimnazije „Svetozar Marković“ u Jagodini rekli su da su srećni što će u budućnosti sarađivati sa školom u Egiptu.

-Zaista smo počastvovani što su izabrali naš grad i našu školu da budemo partneri. Nadam se saradnji i da i mi upoznamo kulturu Egipta na bolji i direktniji način –rekao je Miroslav Veljković, direktor jagodinske gimnazije.

Posle potpisivanja ugovora, usledila je i razmena poklona, kao i prigodan prateći program. Učenice škole u Jagodini održale su prisutnima prezentaciju o Egiptu, a prikazan je i promotivni film o školi koju će đaci jagodinske gimnazije pohađati u ovoj zemlji.

Sastavni deo svečanosti bio je i nastup Društva za kulturu „Kablovi“, koje je tom prilikom izvelo par koreografija. Pored članova , u kolu, koje se razvilo po holu gimnazije, učestvovali su i profesori ove škole u Jagodini, a vesela atmosfera ponela je i predstavnike delegacije iz Egipta.

Podsećanja radi, Obrazovni sistem „NIS“ jedan je od najvećih u Egiptu i broji ukupno 15000 dece i učenika: od vrtića do srednje škole.

D.M.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar