Odbojkašica Sara Lozo prešla iz "Žetisua" u "Altaj": Šampionske ambicije u novoj sezoni

|   Sport
“Prešla sam u drugi klub zato što su bolji uslovi, a imam i trenera i dizača iz Srbije. Moramo da budemo prvi” rekla je optimistično Sara, kojoj su pripreme u Kazahastanu počele šestog jula
Sara Lozo: Foto TV Kopernikus

 

Odbojkašica iz Jagodine, reprezentativka Sara Lozo (23) započeće uskoro treću sezonu u kazahstanskom šampionatu. Minule sezone, sa klubom “Žetisu”, osvojila je šampionsku titulu, a narednu će igrati u velikom rivalu “Žetisua”: ekipi “Altaja”, koja je bila drugoplasirana, ali ima šampionske ambicije:

-Prve godine mi je bilo baš teško. Sve je bilo nepoznato. Dolazimo u neku državu koja je dosta daleko od naše Srbije, ne znam nijednu od igračica i stvarno je bio težak taj početak. Prve godine smo bili vicešampioni zato sam produžila ugovor na još jednu godinu. Ostala sam i to se isplatilo jer smo na kraju bili prvi u Kazahstanu –rekla je Lozo.

Iako je osvojila šampionsku titulu sa klubom “Žetisu”, prešla je u rivalski “Altaj”:

-Prešla sam tamo zato što su bolji uslovi za rad. Imam i našeg trenera, prvi je kondicioni trener u Srbiji. Dizač mi je isto iz Srbije i ona je jako dobra. Očekivanja su velika i moramo da budemo prvi –rekla je mlada odbojkašica.

Prinudnu pauzu izazvanom pandemijom korona virusa provela je u gradu u kom je načinila prve odbojkaške korake i kako kaže, provela najlepše trenutke. Kao i svim sportistima, ni Sari duga pauza bez treninga i utakmica nije nimalo prijala:

-Mislim da nijedan sportista nije imao toliki period pauze. Kada sam došla u Srbiju, bila sam u karantinu 28 dana. Stvarno sam poštovala sve mere izolacije. Nisam izlazila i što sam uspela – vežbala sam kući. Posle smo krenuli, skupili se sa reprezentacijom. Počeli su treninzi i opet se sve prekinulo zbog korona virusa, jer su neki odbojkaši bili zaraženi –rekla je ona.

Tokom ove pauze, Sara Lozo se okupila i sa seniorskom reprezentacijom Srbije u Beogradu:

-Krenuli smo sa reprezentacijom prvog juna. Odazvale su se sve naše reprezentativke. Bilo nas je osamnaest. Krenule smo, trenirale i bile smo srećne što smo se skupile, jer to je jedini period kada se sve skupimo zajedno, a i sve igramo po različitim klubovima. Bilo je čudno zato što je ovo prva godina da nema nikakvog takmičenja i samo smo trenirali zbog nas i zbog kluba –rekla je ona.

Sara je trenutno na putu za Kazahstan, gde joj šestog juna sa novim klubom počinju pripreme.

D.M.