Održan 22. kik boks meč u Končarevu kod Jagodine

|   Sport
Spektakularni meč odigran pred 6000 posetilaca u sportskoj hali „JASSA“ između „Palminih tigrova i reprezentacije Grčke. Rezultat nerešen: 3:3
Foto: TV Kopernikus

 

Međunarodni kik boks meč povodom slave sela Končareva održan je po 22. put protekle nedelje, 7. jula. Meč je zbog lošeg vremena održan u sportskoj hali „JASSA“ u Jagodini, pred 6000 gledalaca. Meč je odigran između „Palminih tigrova“ i reprezentacije Grčke, a rezultat je nerešen: 3:3.

Ovoj tradicionalnoj sportskoj manifestaciji prisustvovali su i ministri u Vladi Srbije Ivica Dačić, Aleksandar Antić i Zoran Đorđević, guverner egipatske regije  Crveno more dr Ahmet Abdalah, ambasadori i predstavnici amasada više država, rukovodstvo Kik boks saveza Srbije i selektor reprezentacije, kao i osnivač Kik boks kluba Palmini tigrovi, predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.
Meč je zvanično otvorio guverner Crvenog mora iz Egipta, Ahmet Abdalah:

-Izuzetno sam srećan što sam ovde i što opet vidim ovu divnu zemlju i ovaj divan narod. Želim da posebno pozvdravim vašeg predsednika Aleksandra Vučića i da kažem da je on predsednik dostojan kakav jednom narodu i treba. Posebno sam srećan što sam se danas susreo i sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem. I naravno želim da se zahvalim na pozivu mom bratu Palmi. Živela Srbija živeo Egipat -rekao je otvarajuči meč guverner Abdalah.

Rezultati meča su sledeći: Strahinja PetrovićEduard Kourintian 2:1, Predrag MijajlovićPetros Athanasiou 1:2, Danijel MemedovskiLoula Marios 0:3, Aleksandar ĐorđevićAlexandros Mavromatidis 0:3, Dušan Radović Janis Selalmazidis 3:0, Aleksandar KonovalovVitalik Maiborodoa 3:0. Ukupno Palmni tigrovi – Grčka 3:3. Posle 22 godine koliko se održavaju mečevi ovim povodom skor za Palmine tigrove je 17 pobeda, 3 poraza i 2 remija.

Dragan Marković Palma istakao je da je zadovoljan održanim kik boks spektaklom:

-Mogu da konstatujem da je ova manifestacija uspela. Sport je najveći srpski ambasador koji spaja ljude. Posebno želim da se zahvalim guverneru regije Crveno more iz Egipta dr Ahmedu Abdalahu koji je došao i ispoštovao moj poziv da otvori ovu manifestaciju. Aleksandar Konovalov je pokazao da je najbolji na svetu, ali i njegov protivnik je bio veoma jak i izdržao je sve udarce. Moja poruka je da se mladi ljudi bave sportom. Grad Jagodina je grad sporta, grad kulture, grad ljubavi, a mi kojima je narod dao poverenje moramo da obezbedimo uslove da mlade ljude skrenemo sa lošeg puta –rekao je Marković i zahvalio se svim ministrima što su svojim prisustvom uveličali ovu sportsku manifestaciju, kao i građanima Jagodine. Takođe, Marković se izvinio svima koji nisu mogli da uđu u sportsku halu „JASSA“.

U muzičkom delu programa nastupila je Aleksandra Prijović.

Dušan Miletić