Održan "Dan pešačenja" u Jagodini: Hodanjem do zdravlja

|   Info
Događaj organizovali Ministarstvo omladine i sporta, Savez za rekreativni sport Republike Srbije, Jagodinski Sportski savez i Gradski savez za rekreativni sport
Foto: TV Kopernikus

 

Tradicionalni sportski događaj „Dan pešačenja“ održan je protekle subote i u Jagodini. Manifestaciju su zajedničkim snagama organizovali Ministarstvo omladine i sporta, Savez za rekreativni sport Republike Srbije, Jagodinski Sportski savez i Gradski savez za rekreativni sport.

Pre početka, prisutne je pozdravio prof. Milutin Nikolić, savetnik u Savezu za rekreativni sport Srbije, koji je izrazio zadovoljstvo što uprkos specifičnoj situaciji ova manifestacija održava kontinuitet:

-Imamo sve veći broj učesnika u programu pešačenja vezanog pre svega za zonu zdravlja, određenog zadovoljstva i socijalnu komunikaciju. Tokom pešačenja, možete da obavite brojne razgovore, da ispričate jedni drugima razne priče i da na taj način doživite jedno zadovoljstvo koje u drugim sportovima, poput trčanja, nećete moći. Meni je posebno zadovoljstvo da se ovaj naš pokret hodanja radi zdravlja proširio po celoj Srbiji i nema rečice, ni planine u kojoj danas ne možete naći grupu ljudi koja pešači –rekao je Nikolić tom prilikom.

Direktor Jagodinskog Sportskog saveza Zoran Gligorijević istakao je da grad Jagodina posebnu važnost pridaje i profesionalnom i rekreativnom sportu:

-Ovo je već 10. godina zaredom da grad Jagodina u saradnji sa republičkim Savezom organizuje Dan pešačenja. Uvek je bio veliki broj pešaka, ali ove godine je malo manji iz opšte poznatih razloga. Međutim, to nama ne smeta. Mi ćemo se truditi da budemo dobri domaćini, da ovi pešaci rekreativci ponesu što bolje utiske iz Jagodine i da nam se još mnogo puta vraćaju –rekao je Gligorijević.

Kao i svaka manifestacija do sada i ova je počela uz obavezno testiranje i proveru zdravstvenog stanja učesnika. Pešačka tura iznosila je četiri kilometra: od Akva parka, preko Gradskog parka Đurđevo brdo, pa sve do povratka na mesto odakle se počelo.

D.M.