Održan prvomajski koncert Društva za kulturu "Kablovi" u Jagodini

|   Info
Predstavilo se oko 100 učesnika različitih uzrasta, koji su izveli 12 koreografija. Koncert je imao i humanitarni karakter, jer se prikupljao novac za lečenje malog Koste Dimitrijevića
Foto TV Kopernikus

 

Tradicionalni prvomajski koncert Društva za kulturu „Kablovi“ održan je prošle subote, 30. aprila, na letnjoj sceni Izletišta „Potok“ u Jagodini.

Više od 100 članova predstavilo se publici izvođenjem 12 koreografija na tradicionalnom prvomajskom koncertu. Oni su su izveli igre koje su karakteristične za različite delove naše zemlje, a publika ih je posle svakog nastupa nagradila burnim aplauzima.

-Unazad više godina organizujemo ovaj naš prvomajski koncert. Osnivac Društva za kulturu „Kablovi“ je sindikat Fabrike kablova, odnosno oni koji su tamo radili u to vreme. Sindikat je svih ovih godina uz nas, a sindikat je taj koji se uključuje u organizovanje proslava 1. maja. Prvomajski koncert je postao tradicija, a ove godine ima i humanitarni karakter zato što u saradnji sa Crvenim krstom skupljamo finansijska sredstva za lečenje malog Koste Dimitrijevića. Nadam se da će se ljudi odazvati ovoj akciji i pomoći da naš Kosta ozdravi –rekao je Oliver Jovanovski, predsednik Društva za kulturu „Kablovi“ u Jagodini.

Tokom programa, publici se instrumentalnim nastupom predstavio i mladi Stefan Dugalić. Društvo za kulturu „Kablovi“ ove godine obeležava i jedan značajan jubilej: 70 godina postojanja i uspešnog rada. Na leto, članovi „Kablova“ imaće brojne nastupe u zemlji i inostranstvu, a ova godišnjica biće krunisana i spektakularnim koncertom u decembru mesecu.

D.M.