Održan sastanak privrednih delegacija Jagodine i regije Pierija u Grčkoj

|   Info
Na pomenutom sastanku u Privrednoj komori regije Pierija, konstatovani su tradicionalno dobri odnosi između Srbije i Grčke, te razmatrane mogućnosti za unapređenje ekonomske saradnje dveju država
Foto: TV Kopernikus

 

U sedištu privredne komore grčke regije Pijerija, u gradu Katerini, privredno politička delegacija koju predvodi predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma sastala se sa grčkim privrednicima i predsednikom privredne komore u oblasti Pierija Ilijasom Hadžihristoduluom.

U razgovoru je istaknuta obostrana spremnost za jačanje privredne saradnje kako Jagodine i grčkih gradova tako i Srbije i Grčke. Hadžihristodulo je tom prilikom rekao da srpski narod doživljava kao braću i ponovio je da je Dragan Marković Palma počasni građanin grada Katerini i da izuzetno poštuje njegovu politiku:

-Neće moći niko da zaboravi da je predsednik Jedinstvene Srbije član i građanin Pierije. Ja sam čovek koji obožava Dragana Markovića zbog načina njegove politike –rekao je Hadžihristodulo između ostalog.

Marković se zahvalio na dobrodošlici i osvrnuo se na ekonomsku saradnju dve zemlje:

-Kada je u pitanju ekonomska saradnja Grčke i Srbije nekada iz godine u godinu se povećavala ekonomska saradnja, a sada u poslednje tri godine uvećanje je iz meseca u mesec. Treba da uradimo ono što je maksimum u našoj moći i da one firme koje nisu uvozile u Grčku, a Grčka uvozi te proizvode iz drugih država, da daju priliku Srbiju –rekao je Marković između ostalog.

Zatim su Marković i Hadžihristodulu razmenili prigodne poklone, čime je završen sastanak u Kateriniju. Posle sastanka u Privrednoj komori regije Pierija Dragan Marković Palma, njegovi saradnici i jagodinski privrednici su na predlog grčkih domaćina obišli vinariju Nikosa Hristosomua, gde je priređena degustacija vina ove porodične vinarije.Jagodinska delegacija iz Paralije vraća se u subotu, 1. juna.

Dušan Miletić