Održana akcija davanja krvi u Ribaru kod Jagodine

|   Info
Prikupljeno je oko 50 jedinica dragocene tečnosti, a sledeća akcija biće organizovana 27. februara u prostorijama jagodinskog Crvenog krsta
Foto: TV Kopernikus

 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Udruženja „Sveta Trojica“ iz Ribara održana je protekle subote u Domu kulture u ovom selu. Prikupljeno je oko 50 jedinica ove dragocene tečnosti, a organizatori su zadovoljni odzivom ljudi kojih je bilo kako iz Jagodine, tako i iz okolnih gradova i mesta:

-Organizovanje ovih akcija značajno zato što naše malo nekome znači mnogo. Dajući krv mi nekome spasavamo život, a želja nam je da se srodna društva na ovaj način organizuju i da sve to dignemo na jedan viši nivo –rekao je Dragan Cvetković, predsednik Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi „Sveta Trojica“ iz Ribara.

U organizaciji ove akcije učestvovali su i Crveni krst Jagodine, kao i Zavod za transfuziju krvi iz Niša. Sledeću akciju, ovo Udruženje organizovaće u junu na praznik Svete Trojice, a naredna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Jagodini biće 27. februara u prostorijama Crvenog krsta.

Dušan Miletić