Održana akcija dobrovoljnog davanja krvi u Jagodini

|   Info
Akciju je organizovala Podružnica Crvenog krsta Fabrike kablova, uz pomoć Crvenog krsta , Zavoda za transfuziju krvi iz Niša i Skupštine grada Jagodine
Saši Lukiću ovo je bilo 45. davanje krvi: Foto TV Kopernikus

 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi održana je u četvrtak, prvog oktobra, u prostorijama jagodinskog Crvenog krsta. Organizator akcije je Podružnica Crvenog krsta Fabrike kablova, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša, Crvenim krstom i Skupštinom grada Jagodine.

Organizatori su istakli da su i više nego zadovoljni odzivom na ovoj akciji:

-Ova akcija spada u one tri koje naša Podružnica organizuje tokom godine. Ima tu i višestukih davalaca i onih koji krv daju prvi put. Zahvalio bih se Skupštini grada Jagodine na finansijskoj pomoći. Oni su nam pomogli da kupimo neke poklone davaocia i da na taj način animiramo davaoce da dođu –rekao je Goran Ratković, predsednik Podružnice Crvenog krsta Fabrike kablova.

Davaoci su istakli da  je lepo pomagati na ovaj način:

-Ja sam redovan davalac krvi. Učestvujem na skoro svakoj akciji, tri meseca od poslednjeg davanja. Do sada sam 45 puta dao krv. Osećaj je lep i zadovoljan sam što mogu da pomognem nekome na ovaj način –rekao je Saša Lukić.

Sledeću akciju, Podružnica Crvenog krsta Fabrike kablova organizovaće u januaru.

D.M.