Održani 37. Zimski susreti učitelja u Ribaru kod Jagodine

|   Info
Događaj su organizovali Društvo učitelja Jagodina i Savez učitelja Republike Srbije, a odazvalo mu se oko 120 prosvetnih radnika iz Jagodine, Despotovca, Svilajnca i Rekovca
Foto: TV Kopernikus

 

Zimski susreti učitelja, 37. po redu, održani su protekle subote po šesti put u Osnovnoj školi „Ljubiša Urošević“ u Ribaru kod Jagodine.

Događaj su organizovali Društvo učitelja Jagodina i Savez učitelja Republike Srbije, a odazvalo mu se oko 120 prosvetnih radnika iz Jagodine, Despotovca, Svilajnca i Rekovca. Svi učesnici su i ove godine imali mogućnost da izaberu jedan seminar od nekoliko ponuđenih, onaj koji najviše odgovara njihovim potrebama i interesovanjima – a sve u cilju stručnog usavršavanja.

-Ove godine se Zimski susreti učitelja ponovo održavaju uživo, što je učiteljima jako potrebno i jako se radujemo svemu ovome. Tokom prethodne dve godine, susreti su se održavali u skladu sa dotadašnjim pravilima, tako da nismo imali prilike da se vidimo uživo i razmenimo iskustva među sobom, podružimo i vidimo sa izdavačima. Ovo smo željno iščekivali i radujemo se što smo ponovo u takvoj mogućnosti –rekao je Ivan Milovanović, predsednik Društva učitelja Jagodina.

-Ovi susreti su izuzetno značajni prvenstveno zbog susreta uživo, a zatim i zbog stručnog usavršavanja i napredovanja nas prosvetnih radnika. Svesni smo da se u današnje vreme promene dešavaju brzo i u obavezi smo da ih ispratimo, a to nam upravo omogućava stručno usavršavanje –rekla je Ana Mladenović, potpresednica Saveza učitelja Republike Srbije.

Biljana Milošević, profesor razredne nastave u Osnovnoj školi „Ljubiša Urošević“ u Ribaru, više od 30 godina učestvuje na Susretima učitelja, odakle uvek nosi pozitivne utiske.

-Ovo je divna prilika da se srećemo sa kolegama iz drugih škola i razmenjujemo međusobna iskustva. Učimo nešto novo od predavača, razmenimo i od prošle godine iskustva, pričamo kako smo ih primenili i šta smo novo naučili, a onda to posle dosta oplemeni rad svih nas –rekla je ona.
Osnovna škola „Ljubiša Urošević“ u Ribaru kod Jagodine već šesti put je domaćin jednog ovakvog skupa – zbog čega su iz rukovodstva ove obrazovne ustanove izrazili veliko zadovoljstvo.

-Ovaj objekat je funkcionalan sa svom infrastrukturom koja može da podrži jedan od niza skupova koji se inače u ovom kapacitetu realizuju u ovoj školi. Čast mi je i zadovoljstvo što Društvo učitelja Jagodine i Savez učitelja Srbije daju poverenja našoj školi i nastavnicima, da im budemo pravi domaćini, onako kako mi to radimo u gradu Jagodini –rekla je Gordana Zlatanović, direktorka OŠ „Ljubiša Urošević“ u Ribaru.

Sastavni deo ovogodišnjih Susreta učitelja bilo je i predstavljanje najnovijih udžbenika više izdavačkih kuća. Svi učesnici imali su priliku da se upoznaju sa njima pre početka seminara, na štandovima koji su bili postavljeni u holu škole.

D.M.
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar