Održani 38. Zimski susreti učitelja u Ribaru kod Jagodine

|   Info
Prisustvovalo je oko 120 prosvetnih radnika iz Pomoravlja, a svaki od njih imao je priliku da odabere jedan od nekoliko programa koji će pohađati tog dana. Organizatori su Društvo učitelja Jagodina i Savez učitelja Republike Srbije
Foto: TV Kopernikus

 

Oko 120 učitelja, predmetnih nastavnika, stručnih saradnika i direktora osnovnih škola sa teritorije Jagodine, Despotovca, Svilajnca i Rekovca učestvovalo je na 38. Zimskim susretima učitelja koji su održani protekle subote u Osnovnoj školi „Ljubiša Urošević“ u Ribaru. 

Jedna od njih je i Mirjana Milošević, učiteljica u Osnovnoj školi „Boško Đuričić“ u Jagodini.

-Svake godine obavezno prisustvujem Zimskim susretima učitelja, jer uvek imam vetar u leđa, nešto dodatno i novo se sazna. Prate se sve one teme koje zanimaju učitelje tako da je stvarno lepo posetiti, družiti se i videti različite sadržaje koje nemamo priliku da vidimo svakog dana –rekla je ona.

Cilj Zimskih susreta učitelja taj je da okupi prosvetne radnike na jednom mestu kako bi razmenili iskustva i stručno se usavršavali. Tokom ovogodišnjeg događaja, prisutni su imali priliku da izabreru jedan od ponuđenih programa koji će tog dana pohađati i koji najviše odgovara njihovim potrebama.

-Mi smo pažljivo osluškivali očekivanja našeg Ministarstva i nekako smo išli u susret tim dešavanjima, tako da su teme ovogodišnjih Susreta usmerene na nove standarde koji nas očekuju uskoro. To su zanimljive teme kao što su Igra i istraživanje u nastavi, zatim Male tajne nastavnika za poboljšanje uspešnosti učenika, Diferencijalna nastava, a uz to smo se trudili da istaknemo i još jednu temu, a to je Obrazovanje darovitih učenika. To je četvrta tema koja je bila skrajnuta u prethodnom periodu –rekao je Ivan Milovanović, predsednik Društva učitelja Jagodina.

Organizacija 38. Zimskih susreta učitelja po sedmi put poverena je Osnovnoj školi „Ljubiša Urošević“ u Ribaru.

-Mi smo dobri domaćini, što nama kao školi prija, jer na taj način uspostavljamo saradnju sa drugim osnovnim školama i institucijama. Prostran je školski objekat, lepo je dvorište, a i vreme nas je poslužilo. Nadam se da će učitelji steći nova znanja i primeniti ih u daljem radu –rekla je Gordana Zlatanović, direktorka Osnovne škole „Ljubiša Urošević“ u Ribaru.

Tokom ovogodišnjih Zimskih susreta, kao i ranijih godina, prosvetnim radnicima predstavljeni su udžbenici više izdavačkih kuća, a sa čijim sadržajem su mogli da se upoznaju na štandovima postavljenim u holu škole.

D.M.
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar