Omaž preminulim jagodinskim pesnicima

|   Info
Tokom večeri, govorilo se o stvaralaštvu Radomira Smiljanića, Dragice Obradović i Vojislava Trumpića. Iz Kluba ističu da se radi o stubovima kulture koji su ostavili dubok trag u pomoravskoj književnosti
Snežana Bihler, Dejan Tanić i Miomir M. Lakićević tokom večeri u Književnom klubu

 

Omaž nedavno preminulim pesnicima Radomiru Smiljaniću, Dragici Obradović i Vojislavu Trumpiću održan je proteklog četvrtka u Književnom klubu „Đura Jakšić“ u Jagodini.

Predsednica Književnog kluba Snežana Bihler istakla je da se radi o ljudima koji su bili stubovi kulture i koji neće lako pasti u zaborav:

-Radomir Smiljanić je bio Jagodinac. Vratili smo ga Jagodini i iz velike sreće što je dobio nagradu, u roku od 15 dana je napisao roman koji je posvetio Književnom klubu, što i stoji na koricama. On je bio ovde rado viđen gost i kad god je bio u prilici, dolazio je ovde da nas ispoštuje. Bili smo izuzetni prijatelji i on se tako jednostavno vratio u svoje detinjstvo. Što se tiče profesora Vojislava Trumpića mi smo i sa njim sarađivali. On je isto bio čovek u profesori koji je izuzetno voleo decu. Relativno kasno je počeo da objavljuje svoja dela. Isto je se radilo o čoveku širokog spektra. Voleo je ovde da dođe i bio je rado viđen gost na svim našim manifestacijama. Dragica Obradović je bila divna žena. Pisala je i poeziju za decu i kratke priče, sonete i sonetne vence što su izuzetno nezgodne književne forme. Ona je zbog svoje bolesti malo manje dolazila ovde, ali uvek je bila naša podrška –rekla je Bihler.

Pored predsednice Kluba, o poznatim književnicima govorili su i istoričar mr Dejan Tanić, književnici Miomir M. Lakićević i Mile G. Lazarević, a govorio je i sekretar Kluba Toni S. Stojanović. Jedan deo večeri, koje je privuklo veliku pažnju javnosti, bio je posvećen i velikom prijatelju Kluba, takođe nedavno preminulom Božidaru Boži Đorđeviću.

Dušan Miletić