Organizovan "Lapovački kotlić" - ekipa "Bajin potok" ove godine najbolja

|   Info
“Lapovački kotlić” je manifestacija koja devet godina unazad okuplja zaljubljenike u ribolov i dobru riblju čorbu. Organizator manifestacije je ribolovačko udruženje “Morava“ a pokrovitelj Opština Lapovo.
Foto:RTV Kopernikus Jagodina

Na obali Morave, nadomak Lapova, organizovano je još jedno okupljanje i druženje zaljubljenika u reku i ribolov, na devetom „Lapovačkom kotliću“. Učestvovale su 52 ekipe, koje su se takmičile u pripremi najbolje riblje čorbe. Tradicionalno, gosti su bili ribolovci iz Grocke, Batočine, Svilajnca i opštine domaćina Lapova. Svake godine manifestacija je sve masovnija., zahvaljujući dobroj organizaciji  ribolovačkog udruženja “Morava” iz Lapova.
-Ljudi su tokom godina shvatili koliko je ova manifestacija dobra ali i ozbiljna, pa ne čudi što je svaki put sve više učesnika. Možemo da se pohvalimo da je ova godina rekordna sa 52 prijavljene ekipe i više od 500 učesnika. Potrudili smo se da  podizanjem “Lapovačkog kotlića” na viši nivo na pravi način predstavimo opštinu Lapovo, rekao je Božidar Kandić, ispred organizatora, Ribolovačkog udruženja “Morava” iz Lapova.

Žiri „Lapovačkog  kotlića“ nije imao ni malo lak posao. Od 52 ukusne riblje čorbe trebalo je izabrati tri najukusnije.  Sve tri nagrade pripale su Lapovčanima. Tako je prvo mesto zauzela ekipa   Bajin potok, drugo Nenad i Dušan Trifunović, a treće ekipa Kargo Srbija.Šaljiva strana ove manifestacije je i odnedavno ustanovljena nagrada za najneukusniju riblju čorbu, popularno nazvana “Maler čorba”. Ove godine je  pripala  kuvarima iz ekipe “Ovo čorba” .
T.Mitrović

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar