Otvoren novi bazen u jagodinskom Akva parku

|   Život
Ovo je osmi bazen u poznatom odmaralištu. U svom sastavu ima ležaljke, baldahine i restoran, a posetioci su oduševljeni uređenošću i atmosferom. "Drago nam je zbog zadovoljstva posetilaca i ove sezone koja je bila jedna od rekordnih po posećenosti" rekao je Zoran Gligorijević, direktor Akva parka u Jagodini
Foto: TV Kopernikus

 

Jagodinski Akva park već godinama unazad jedna je od vodećih turističkih atrakcija u Srbiji.  Svake godine, uprava Akva parka unosi neke novine kako bi posetiocima ovaj kompleks bio što interesantniji, te je otvoren i novi bazen, koji u svom sklopu ima i restoran:

-Uprava „Akva parka“ u saradnji sa gradskom upravom trudi se da svake godine doda neki novi sadržaj u Akva parku na radost brojnih posetilaca. Ove godine izgradili smo jedan novi bazen površine od oko 500 metara kvadratnih i dubine od jednog metra i 30 santimetara.

Prostor oko bazena oplemenili smo jednim prelepim restoranom, prostorom za ležanje i  odmor, sa baldahinima i ležaljkama. Sam bazen ima masažere i prostor za rekreaciju. Zato smo ga i nazvali „rekreativni bazen“. Prema prvim reakcijama, mislim da su posetioci zadovoljni i da će ovaj bazen privući veliku pažnju. Završen je za nekih 30 dana i mogu da kažem da je ovo jedna od rekordnih godina po broju posetilaca. Drago nam je zbog toga. Dva razloga su za to: lepo vreme koje nas je pratilo ove godine, a drugi je kvalitetna usluga koju mi pružamo posetiocima. Ona proističe iz iskustva koje smo stekli svih ovih prethodnih 13 godina koliko Akva park radi –rekao je Zoran Gligorijević, direktor jagodinskog Akva parka.

Jagodinski Akva park svakodnevno posećuje veliki broj turista iz zemlje i inostrantsva. Rekordne brojke od preko 6000 kupača dnevno dobar su pokazatelj izuzetnosti ove vodene oaze koja svake godine ponudi nešto novo vernim kupačima.

Akva park se prostire na 50.000 kvadratnih metara. Ima osam bazena, sistem tobogana dužine od 600 metara, kao i nekoliko terena za male sportove. Za sve posetioce tu su i restorani u kojima mogu da se okrepe, a preko leta se organizuju i brojni kulturno-umetnički sadržaji u ovom kompleksu. Cena jednodnevne ulaznice je 500 dinara za odrasle, dok je za decu do 12 godina 300 dinara. Od 15 do 18 časova, cena karte za odrasle je 300, a za decu do 12 godina 100 dinara. Mesečna karta važi samo za posetioce sa prebivalištem u Jagodini i njena cena za odrasle je 2000 dinara, dok je za decu do 12 godina, uz važeći lični dokument, 1000 dinara. Cena za organizovane grupe odraslih je 400 dinara, a za grupe dece do 12 godina 200 dinara. Cena sezonske karte je 4000, a za decu do 12 godina 1000 dinara. Radno vreme jagodinskog Akva parka je od 10 do 18 časova.

Dušan Miletić