Ozelenjavanje urbanih oaza: Ćuprija dobija 50 novih sadnica

|   Info
One će biti posađene uglavnom po centru grada, a posle Novog Sada i Kikinde, Ćuprija je treći grad u Srbiji koji će tokom novog ciklusa akcije biti ozelenjen, u okviru akcije koju sprovodi DDOR osiguranje
Foto: TV Kopernikus

 

Opština Ćuprija dobiće 50 novih sadnica u okviru akcije „Za šumu u tvom kraju“ koju sprovodi kompanija „DDOR osiguranje“, rečeno je proteklog ponedeljka tokom sadnje prvog stabla na Trgu slobode u ovom gradu.

Cilj ove akcije jeste ozelenjavanje urbanih oaza koje će pozitivno uticati na efekte emisije štetnih gasova, kao i na dugoročno unapređenje životne sredine i uslova za život u gradovima Srbije.

-Nekih sadnica biće u parku ispred PIO fonda, u ulici Cara Lazara i možda na našem trgu koji se trenutno rekonstruiše. Uglavnom se ovde dešavaju stvari koje finansijski koštaju mnogo. U ovom slučaju, to nije tako, ali je mnogo veći rezultat ono što ćemo time dobiti. Na ovaj način, podižemo svest građana o važnosti ovih akcija kako bi ovo mogli da vide naši mlađi naraštaji. Oni treba ovo da čuvaju i da im ovo u nastavku bude neka zvezda vodilja za zajednicu u kojoj živimo –rekao je Vladimir Vasiljević, zamenik predsednice opštine Ćuprija.

Kompanija „DDOR osiguranje“ je sa ovom akcijom krenula još 2022. godine. Posle Novog Sada i Kikinde, Ćuprija je treći grad u kom se sadi u novom ciklusu akcije.

-Izuzetno sam srećan što je Ćuprija izabrana kao jedan od sedam gradova u kojima će se raditi sadnja. To su prepoznali naši klijenti ugovaranjem ekopolisa, kasko osiguranja, ekopolisa Moje kućice i ekopolisa međunarodnog osiguranja. Oni su tako direktno učestvovali u donaciji i izboru broja sadnica koje će biti posađene na teritoriji grada Ćuprije. Zahvaljujem se i lokalnoj samoupravi i predstavnicima moje kompanije koji su odabrali i prepoznali da ovo treba Ćupriji, našem gradu, našim ljudima i novim naraštajima –rekao je Miloš Marjanović, predstavnik lokalne kancelarije DDOR osiguranja u Ćupriji.

Do sada je ovaj projekat obuhvatio 11 sadnji u 10 gradova Srbije, a projektom je planirano da se posadi više od 890 sadnica zahvaljujući podršci klijenata DDOR osiguranja.

D.M.
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar